Last news in Fakti

23 Май, 2017 15:53, обновена 23 Май, 2017 15:56 45 946 135

Русия стовари секретни всъдеходи в Крим

  • каратель-
  • камаз-
  • камаз-4911-
  • федерална служба за сигурност-
  • фсб-
  • крим
Русия стовари секретни всъдеходи в Крим - 1

В няколко градове в Крим са забелязани бронирани всъдеходи "Каратель" ("Наказател"), съобщават потребители в социалните мрежи. Военните са забранявали на хората да приближават машините, въпреки че в Севастопол са били паркирани като за парад.

Русия стовари секретни всъдеходи в Крим

Бронираният всъдеход "Каратель" е построен на базата на звездата от рали "Дакар" КамАЗ-4911 и се използва единствено от Федералната служба за сигурност. За пръв път тези 12-тонни динозаври бяха забелязани в Дагестан, където участваха в специални операции срещу ислямистки групировки.

За характеристиките на "Каратель" липсва каквато и да било официална информация. За всъдехода няма дори статия в Wikipedia.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асдфгхйклшщ

    79 22 Отговор
    Чудя се как многознайковците все още не са почнали да плюят.

    Коментиран от #2, #22

  • 2 Гоу©т

    57 12 Отговор

    До коментар #1 от "асдфгхйклшщ":

    Имай търпение.
  • 3 Нафарфорий

    43 83 Отговор
    аз няма да плюя само ще кажа да гледате видеото та чуете как тропат двигателите на камаза в това технологично чудо!!!!!!!!!!!!
  • 4 момчилов

    38 75 Отговор
    а кримчани започнаха да искат украински паспорти
  • 5 Russia

    13 16 Отговор
    N1N1

    Коментиран от #11

  • 6 ПУХ

    49 58 Отговор
    Странно,
    Защо Путин изпраща в Крим три години след обещанията за пълно благоденствие, антитерористични сили. Нали всички в купом гласуваха за независимост.
  • 7 ключаря

    145 50 Отговор
    Ще ги разложат, както разложиха нашето общество!
    Децата ходеха на училище, всички работеха, имаше дълги летни отпуски на морето за трудовия човек, всичко беше спокойно, циганите бяха 10 пъти по-малко и всички до един ходеха на работа.
    А сега е трагедия

    Коментиран от #92

  • 8 ключаря

    146 46 Отговор
    Ядяхме истинска храна - не както сега - ГМО.Повечето се поздравявахме дори да не се познавахме в много ситуации.Хората бяха спокойни, токът 1 стотинка дневната, 0.5 стотинки нощната.Животът беше предвидим - имаше бъдеще - сега бъдеще нямат дори богатите - умират от страх да не обеднеят и да станат простолюдие, като тези на които сега са шефове.

    Коментиран от #13, #19

  • 9 ключаря

    115 38 Отговор
    При комунизма все си мислех, че са ни тъпи управляващите, но се оказа, че не било така - всички били с по два-три езика, някои и с по две-три висши.Да не говорим за академиците - Ангел Балевски и неговите открития се водят за най-големите инженерни открития на втората половина на 20-ти век.
    А сегашните - майко мила!
  • 10 ключаря

    95 31 Отговор
    Сегашните, такива усти отворили за пари, че ако се подхлъзнеш и си му наблизо сам падаш вътре.
    Крадели били българските комунистически управници! Добре, и къде им бяха палатите.Дори резиденциите на единствения, който имаше право на такива, бяха държавни и като си замина от поста си ги разпродадоха - напр. Резиденцията в Арбанаси стана собственост, а после гроб на посткомунистическа личност!

    Коментиран от #60, #80

  • 11 гост 2

    51 55 Отговор

    До коментар #5 от "Russia":

    БЪЛГАРИЯ Е №1 ! БИЛИ СМЕ ВИ, ПРИНУДИЛИ СМЕ ВИ ДА СЕ МАХНЕТЕ ОТ ДОБРУДЖА , И АКО ТРЯБВА, ПАК ЩЕ ГО НАПРАВИМ! ВОЙНАТА НА РУСИЯ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ В ДОБРУДЖА (1916-1917г.) “...На 19.12.1916г. се води още един знаменит бой на частите на Конната дивизия при Сатул Ноу. Тук срещу българите се изправя т. нар. ,,дива ‘’ дивизия, която дотогава е считана за непобедима. Тя използва атака , наречена ,,казашка лава’’. При нея ескадроните като същинска лава светкавично се нахвърлят с нечовешка ярост против българските позиции. В откритото поле малобройните български части , без да трепнат , ги громят с пушечен, картечен и артилерийски обстрел. Шепата българи устояват на руската ‘’лава’’. Руснаците оставят по бойното поле край Сатул Ноу стотици убити хора и коне. Българите помагат на ранените руски войници, които обясняват, че са атакували, за да поднесат подарък за именния ден на руския император Николай II. Конните полкове от 10-та Донска казашка бригада са искали след толкова поражения на руската кавалерия в Добруджа да си отмъстят и да спечелят поне една победа. Но ги застига още едно поражение, още един позор и нова слава за българската армия...“ http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=535:-1916-1917
  • 12 ключаря

    57 24 Отговор
    То и сега си признават, че токът от АЕЦ на комунистите при тази икономическа ситуация, когато хлябът и киселото мляко е три пъти по-скъп от преди е 3 стотинки!
  • 13 Бате Цецо

    38 60 Отговор

    До коментар #8 от "ключаря":

    И през коя година токът е струвал 1ст. дневната и 0.5 ст. нощната тарифа. Може би през 1962 г. А среднара брутна заплата тогава е била 84 лв. Всяко време си има своите плюсове и минуси.

    Коментиран от #14

  • 14 ключаря

    70 28 Отговор

    До коментар #13 от "Бате Цецо":

    От 1970г. до 1987г..Не разчитай на къса памет и не подлагай на съмнение истината - питай баща си!А заплатата тогава беше от 120 до 320 лева на обикновения работник.Младият специалист - вишист започваше със 155 лв и не можеше да мръдне на повече през първите 5 години.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 ключаря

    78 24 Отговор
    Виж, аз си признавам, че съм грешил много, че съм залитал по Запада и когато влязох в другия строй видях истината - грозна и безпощадна действителност, такава, с каквато ние хората от соца дори не бяхме чували да ни плашат!

    Коментиран от #81

  • 16 Бате Цецо

    31 33 Отговор

    До коментар #14 от "ключаря":

    Попитах по-старите хора (всъщност това са официални данни):
    януари 1970 г. дневната тарифа е била 2,2 ст./квтч, а нощната - 1 ст./квтч;
    1985г - 4.5 ст. дневна / 2 ст. нощната.
    А за заплатите:
    https://alexanderbtodorov.com/sod/
    Не се заяждам, а само държа на точността.

    Коментиран от #18

  • 17 гост 2

    25 59 Отговор

    До коментар #14 от "ключаря":

    Само , че - някои тук сме висшисти и не ни устройва да получаваме по-малки заплати от вас- работниците и служителите от най- ниските нива. Не е нито справедливо, нито нормално. Според социалната стратификация, именно по-високият образователен ценз е законният начин един човек да има претенции за по-висока заплата. Така, че- всеки има право да защитава СВОЯ икономически интерес и своето време, както и собствените си вложени усилия за придобиването му. Когато Вие гонихте момите и си живяхте живота и младостта, без да се напъвате, други сме учили като луди. Поради тази причина СЛЕД 5-6 ГОДИНИ вторите е нормално да станем първи. Това е много разбираемо...

    Коментиран от #20, #45, #101

  • 18 ключаря

    53 25 Отговор

    До коментар #16 от "Бате Цецо":

    Ще ти сканирам бележки от тогава и ще ти запуша устата - то официално сега не е имало турско робство и въобще думата робство сега се избягва официално, а "Три синджира роби" е измислена от Волен Сидеров.Виж, не олекваш ли само при написаното от тебе - дневна 2.2 ст, нощна 1 ст. при заплата - моя, учителска 155 лв.Сравни ч със сегашната учителска -550 - 600 и сам сметни разликата при сегашна дневна - 20 ст., нощна 16 стотинки.
  • 19 Корковата тапа

    31 39 Отговор

    До коментар #8 от "ключаря":

    Ахъ!
    Истинска беше!
    Особенно 1986-та марулите. Мнооого бяха благи!!!

    Коментиран от #21, #24, #94

  • 20 ключаря

    44 21 Отговор

    До коментар #17 от "гост 2":

    Не, не е така - ти трябва да работиш поне 30% от времето си, като вишист - тежък физически труд за да заработиш хляба и благата, които ползваш.Съжалявам, но това, което ядеш идва от полето и ти трябва да знаеш точно как става това.
    А за образование - хайде да не спорим, като си покажем дипломите един на друг, тога можеш да говориш повече.

    Коментиран от #23, #26

  • 21 гост 2

    23 34 Отговор

    До коментар #19 от "Корковата тапа":

    :) Вие пък- къде го търсите под моркова на сянка- човекът е пазарувал в магазините на цк на бкп незаразени с радиация плодове и зеленчуци - не е от нас, простолюдието, които до последно не знаехме за чернобилските събития, защото не бяхме бкп членове и последни влязохме в комсомола ;)
  • 22 Руски трол

    3 13 Отговор

    До коментар #1 от "асдфгхйклшщ":

    Зачем ето наши
  • 23 гост 2

    14 36 Отговор

    До коментар #20 от "ключаря":

    Хайде де! И днес, след като към мен се обръщат граждани, на които защитавам в съда техни законни спорни или безспорни права и притезания и не работя тежък физически труд, нима не си върша работата като хората? Кой Ви е излъгал, че тежкият физически труд е нещо по- стойностност от тежкият интелектуален труд- особено, ако има клиент като Вас?

    Коментиран от #25

  • 24 ключаря

    36 16 Отговор

    До коментар #19 от "Корковата тапа":

    А тебе те съветвам да почетеш повече физика и да понаучиш малко повечко математика.Гледай интервюто на геолог, работил в Хасковско около 40 години - по една от всичките телевизии просто показа данни за радиоактивността на водата тогава - ами имало е и по-високи нива.А хората достигат сега над 80 годишна възраст, а средната продължителност на живота в този край постоянно расте.
  • 25 ключаря

    46 15 Отговор

    До коментар #23 от "гост 2":

    Съжалявам - професията адвокат при комунизма не беше особено популярна.Нали ние "нямахме права" и нямаше нужда някой да ни защитава "правата" дето ги нямахме.По онова време, макар и рядко до адвокати опираха само крадци и убийци - такива е имало винаги.
    Тази професия беше ненужна.
    Натрапиха ни я сега.
    Пак ще стане ненужна!

    Коментиран от #27

  • 26 мод

    14 41 Отговор

    До коментар #20 от "ключаря":

    Хей човече, не възхвалявай толкова тоя комунистически строй,че не ти е ясно защо е било така. Всичко е било 6,защото зад гърба си сме имали Русия,която е наливала ли наливала, България е била фалирала одавна,това,че сте имали работа всички не означава,че сте били продуктивни, баща ми казваше малее колко брак има в тоя завод дето е работил,едва са го побирали, колко се е крало по това време не е истина, имало е заради Русия и затова сега ви е търсене,щото няма от кое да се краде и да се скатавате. Единствения плюс от комунизма е дисциплината, която пък от друга страна е залупена от информационното затъмнение, да идеш да видиш свят е било превилегия,а не въпрос на желание,шуробаджанащина,която все още си битува и до днес. Няма я Русия да праща вагоните с парите затова сега не ви изнася.

    Коментиран от #28

  • 27 гост 2

    16 46 Отговор

    До коментар #25 от "ключаря":

    По социализма посмъртно не можах да стана адвокат и имаш много проста причина за това:) Никой не отричаше, че бях умна, морална, и т.н., обаче...имах кулашко родословие- дядо ми беше “кулак“ и за това нямаше как да стана студентка в юф на СУ, да не говорим за адвокат:) В самия край на соца влязох в МА - медицина- това беше максимума, до който ме допусна твоят любим соц:):) Всичко след това се разви в периода след 1989г. и след 1989 г., когато завърших медицина, вместо да специализирам, си реализирах това, до което твоят соц не ме допускаше- станах студентка в юф на СУ:)

    Коментиран от #32, #41, #85

  • 28 ключаря

    54 21 Отговор

    До коментар #26 от "мод":

    Кой и кога е фалирал?България по това време е имала 70% от върховите световни технологии.България имаше роботика - 4 държава в света, България направи трансплантация на сърце 1986 г. и събра очите на света - учени от цял свят се изсипаха в София - Испания не беше си помисляла за подобно нещо.А сега хиляди наши лекари работят там.При това се оказа, че България притежава цялото оборудване за подобни операции - момчето живя две години, следващия 11 и т.н.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 mediator37

    20 8 Отговор
    Отплеснахте се от темата, която не е социализъм-капитализъм, а е специализиран транспорт Каратель.
    Външният вид е респектиращ, дори зловещ. Какъв клас е бронировката, не е ясно, но е видно, че е противокуршумна поне. Едва ли издържа 12,7 и 14,5 на тежките картечници. По-скоро до 7,62. Но така или иначе бандитите не разполагат с тежки картечници. Дори да имат карабини 12,7 и 14,5, биха били неефективни на единични изстрели. Няма външно въоръжение, но виждам малки амбразури, през които десантът може да стреля. Може би това е едно отлично средство за полицията за борба с терористи и организирани бандити. В специализираните сайтове твърдят, че двигателят от 750кс може да ускорява 12 тонното шаси доста над 150км.ч. Проходимостта му е вън от съмнение. Ако се утвърди, ще има доста модификации.
  • 30 гост 2

    10 31 Отговор

    До коментар #28 от "ключаря":

    “...Кой и кога е фалирал?...“ Когато фактите говорят , и комунистите би следвало да замълчат... http://desebg.com/2011-01-06-11-55-07/2012-2014-10-10-13-05-21 Разгледай тук публикуваните документи...
    http://desebg.com/2011-01-06-11-15-20/40-2011-01-23-09-49-18 “...Отличаващото при Христо Христов е, че той работи със съдебни архиви, обект на които са различни престъпления на комунизма и до които други изследователи или историци не са имали достъп. По този начин той прави обществено достъпни редица документални факти от комунистическото минало, които отсъстват в другите държавни архиви...“
  • 31 мод

    12 38 Отговор

    До коментар #28 от "ключаря":

    човеко, бг няма една изцяло български автомобил създаден от българи и да се произвежда тук, всякакви други треторазрядни държави имат,а защо Живков не напъна тия 70% от световните върховни технологии, ми сте карали тия руски барутници та и до ден днешен, ти как очакваш да имаме нещо след като е имало под 1% хора,дето са видяли как е извън бг

    Коментиран от #33

  • 32 ключаря

    46 14 Отговор

    До коментар #27 от "гост 2":

    Тия сме ги слушали и сега "вървиш", но я кажи това на някой от моето поколение - твърдя - нямаше умен човек, който след 1970 година да не е допуснат до висше образование по "кулашки" причини.
    В този смисъл - ти лъжеш!
    Да, връзкари имаше и то много, а сега няма ли?Калинките изпълзяват през ден.
    Казах ти - крадци и убийци имаше и тогава, връзкари имаше още повече, но животът беше по-качествен и ние трябваше да махнем само лошото и да надграждаме, а не да махнем доброто да си подарим икономиката и да допуснем дрогата и пошлостта - справка шефът на ЦРУ, Хувър!

    Коментиран от #34, #35, #36, #82

  • 33 ключаря

    49 14 Отговор

    До коментар #31 от "мод":

    Колите ли са ти проблема- е сега имаш достъп до хубави коли, ама живееш треторазряден живот
  • 34 гост 2

    8 43 Отговор

    До коментар #32 от "ключаря":

    Еее- аз не те карам да ми вярваш! Достатъчно е да кажа, че именно заради “кулачеството“ на дядо ми, при реституционният процес, след 10 години на съдебни дела, на 4 наследника на дядо ми - включително и аз- ни се подобри рязко имущественият ценз и вече притежаваме не друго жилище, а други жилища...А ти си мисли, каквото си искаш- твоя работа...“...Публикувано във факти.бг: твърдя - нямаше умен човек, който след 1970 година да не е допуснат до висше образование по "кулашки" причини....“ Е- то беше достатъчно да бъде вписан произхода ми в характеристиката в запечатан плик,издадена от партиен член, защото тя се изискваше при кандидатстване във вуз- и това ли е лъжа, а? :):):) Как пък така все другите лъжем, а ти все казваш истината, а? ;)

    Коментиран от #37, #44, #54

  • 35 гост 2

    9 42 Отговор

    До коментар #32 от "ключаря":

    И така- я сега ме светни- през 1987 г. изискваше ли се документ, наречен “Характеристика“, който да е подписан от поне 1 член на бкп, след това този лист, заедно с подписа, беше ли сложен в запечатан плик , като задължителен документ за кандидатстване във вуз ?:) Нали уж помниш всичко, значи- това няма как да си го забравил!
  • 36 гост 2

    8 33 Отговор

    До коментар #32 от "ключаря":

    ЗАЩО МЪЛЧИШ? Нали точно ти ме обвиняваш в лъжа и пишеш “...Публикувано във факти.бг: В този смисъл - ти лъжеш!...“ ХАЙДЕ- ДОКАЖИ , ЧЕ ЛЪЖА! Или през 1987г. си бил обикновен работник, който не е имал желанието да следва в български вуз и за това НЕ ЗНАЕШ? ДА, НО - и за постъпване на работа ПАК се искаше такъв документ- т.е. този документ, наречен “Характеристика“, заедно с трудовата книжка, образуваха основният набор от документи при кандидатстване за работа и при кандидатстване във вуз! Още ли твърдиш, че лъжа? Ако е така- докажи, че лъжа!

    Коментиран от #69

  • 37 мод

    12 38 Отговор

    До коментар #34 от "гост 2":

    ти разбираш ли,че този човек е намазал и никой не може да му обясни,че е живял в една огромна лъжа. Знаело се е това,което Русия и Живков решат, цял народ овце. Не е било зле, било е добре,много добре за всички,защото е имало кой да ги дундурка,в документите се казва фалит,фалит и фалит, това са истински документи,не някакви хартии написани от някой си, как да му го обясниш на ключарчето

    Коментиран от #39

  • 38 Гост

    21 17 Отговор
    Ако живеете на черно море и яко пачки правите от руснаците друга песен ще пеете.Слава Россия на всегда!!!
  • 39 гост 2

    8 40 Отговор

    До коментар #37 от "мод":

    Честно казано, нямам никакво желание да му го обяснявам. Но той пише неистината за доста неща, а този форум / вероятно/ се посещава и от младежи, които не са били родени по времето на соца и този ник си позволява да говори от името на всички, живели по соца. Ако някой не му възрази, какво излиза- че всичко, което пише той, е истина! А това просто не е вярно. Това, което пише ник “ключаря“ , е гледната точка на човек -работник, който не носи материална отговорност, но е бил член на бкп и като такъв е бил доста облагодетелствано лице по време на самия соц. Има и други гледни точки на хора, които са били безпартийни и за това са имали друг начин на живот...Иначе сте прав/а- “...Публикувано във факти.бг: този човек е намазал и никой не може да му обясни,че е живял в една огромна лъжа...“

    Коментиран от #67, #83

  • 40 маникЮРИСТКА

    38 13 Отговор
    Ключарю, няма смисъл да спориш с (маник)юристката. Жената има проблем с хормоните на щитовидната жлеза. Някой коментиращ някъде беше писал много вярно нещо: „НИКОГА НЕ СПОРЕТЕ С ГЛУПАЦИ......
    ТЕ ЩЕ ВИ СМЪКНАТ НА ТЯХНОТО НИВО И ЩЕ ВИ БИЯТ С ОПИТ.."(коментиращ с ник „АГЕНТ ТЕНЕВ")
  • 41 анти простак

    48 10 Отговор

    До коментар #27 от "гост 2":

    Глупости на търкалета! Аз съм завършил право през 1979 г. и влязох по нормалния начин - с кандидат-студентски изпит. Никой не ми направи на въпрос, че бащата на майка ми е съден след 9-ти септември, понеже е бил полицай преди 9-ти. Лежал е 7 години в затвора. За такова нещо не са ме питали при подаването на документи за университета. Единствените последствия от това, бяха, че "пропуснах" званието "комсомолец" и после никой никога не ме предложи за член на БКП, но пък и аз не съм се натискал, като други мои колеги, които веднага след 10-ти ноември идваха на работа с вестник "Демокрация" под мишница и смениха по няколко партии с надеждата да се уредят на топло и доходоносно място. Та затова не се чувствам "репресиран", а нещо много "репресирани" се пръкнаха след 10-ти ноември.
    Не съм бил комунист или "партиец", но ми омръзна вече 27 години за всички идиотщини да се оправдават с комунистите. Познавам достатъчно боклуци, които нямаха нищо общо с БКП или номенклатурата и които напълниха гушите. Сега им викат "предприемчиви" ...

    Коментиран от #43, #46

  • 42 четящ

    0 6 Отговор
    https://topwar.ru/25190-zil-pod-grifom-sekretno.html
    https://topwar.ru/13214-bronevik-karatel-chetyrehkolesnaya-zagadka.html
  • 43 гост 2

    10 38 Отговор

    До коментар #41 от "анти простак":

    “...Публикувано във факти.бг: Аз съм завършил право през 1979 г. и влязох по нормалния начин - с кандидат-студентски изпит...“ И не бяхте от 10% ната квота за абфк?;) И дс не Ви посети, не Ви накара да подпишете документ за сътрудничество, негов сътрудник не Ви каза- в края на всяка седмица пиши по едно докладче за настроенията сред твоите състуденти, и на секундата влизаш в юф на СУ чрез приемен изпит, но при самото КЛАСИРАНЕ ще си класиран от 10% квота? ;) В окото ми да плува корабче?:) И след като сте завършил през 1983 г., КАКВО РАБОТИХТЕ И БЯХТЕ ЛИ ЗАДЪЛЖЕН ДА СТЕ БКП - ЧЛЕН? ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ? ЗАЩО? ДА НЕ СТЕ БИЛ ДС ДОНОСНИК? НЯМАШЕ КАК ДА БЪДЕТЕ ДОПУСНАТ ДО КАНДИДАТСТВАНЕ В УНИВЕРСИТЕТ, АКО НЕ СТЕ ЧЛЕН НА КОМСОМОЛА- ТОВА ИЗВЕСТНО ЛИ ВИ Е? А ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЧЛЕН НА КОМСОМОЛА СЕ СТАВАШЕ В 8МИ КЛАС? И КАК ТОГАВА ВИЕ СЛЕД 11 КЛАС И БЕЗ ДА СТЕ ЧЛЕН НА КОМСОМОЛА, СТЕ ПРИЕТ ЗА СТУДЕНТ В ЮФ НА СУ? БАЩА ВИ БЕШЕ ОТ СРЕДНИЯ УПРАВЛЕНСКИ ЕШЕЛОН НА КОМСОМОЛА/ БКП ИЛИ ДЯДО ВИ? НЕ ВИ НИМАВАТ НОМЕРАТА, Г-НЕ
    !!!

    Коментиран от #48

  • 44 атни простак

    41 13 Отговор

    До коментар #34 от "гост 2":

    Чиста лъжа е, че се изискваше характеристика при кандидатстване във ВУЗ. Както вече писах на мен през 1973 г. не са ми търсили, а какво остава за 1987 г., когато комунистическата власт вече береше душа. Тогава се направиха много "компромиси" по отношение на приемането в БКП, понеже партията се беше напълнила с нискообразовани членове. По тази причина снижиха критериите и приемаха и "кулашки" внуци и внучки. На мен, както писах ми се размина партийното членство, понеже дядо ми е бил полицай преди 9-ти.
    Така, че уважаема госпожо не се прави на ощипана госпожица и не се изкарвах дълбоко пострадала от комунизо-социализЪма. Младежите може и да ти повярват, но аз няма.
    И преди и след 10-ти НОЕМВРИ съм бил просто един от трудещите се в тази държава. Нямам облаги нито от социализма, нито от "демокрацията", но спя спокойно, с чиста съвест, ако все още помниш какво е това "съвест", понеже ми се струва, че злобата вече отдавна я е потъпкала.

    Коментиран от #47, #73

  • 45 Гост3

    2 13 Отговор

    До коментар #17 от "гост 2":

    Няма да споря относно социалната стратификация и мнението ви, че единственият законен начин за повишаване на доходите е чрез по-висок образователен ценз. Напротив, подкрепям го! И все пак - дали това е валидно дори днес? По разни анкети и допитвания, проведени от социологически агенции в предишните години, рядко някой работи по специалността си в България, а мнозина са принудени да приемат неподходяща за висшето им образование работа. Да не смятате, че като са висшисти и някой ще им плати повече спрямо другите работници?

    Забележете и други събития - довчера работодателите в един глас обясняваха, че са им необходими инженери, а масово се изучават икономически дисциплини, като в същото време инженерите най-много сред висшистите искаха да си сменят професията. И въпреки гладът за инженери, хиляди млади хора не можеха да си намерят подходяща работа. Преди около 2 месеца се оказа, че бизнесът търсел най-много инженери и икономисти :-).

    Коментиран от #49

  • 46 гост 2

    9 40 Отговор

    До коментар #41 от "анти простак":

    Моля, посочете каква юридическа професия сте упражнявал след дипломирането си в юф на СУ! Посочете и годината, в която станахте член на бкп, защото ЛЪЖЕТЕ НАЙ-БЕЗОЧЛИВО, само, че- аз съм жив свидетел- очевидец как точно ставаха нещата и ТОЗИ ПЪТ лъжите ви няма да минат!
  • 47 гост 2

    6 31 Отговор

    До коментар #44 от "атни простак":

    Нали твърдите, че сте юрист? Знаете как се доказва нещо в с.з.- с писмени документи. Бъдете така добър и докажете тезата си чрез публикуване на писмени документи, доказващи Вашата теза. ТОЗИ ПЪТ няма да успеете да излъжете всичко за всичко!
  • 48 анти простак

    35 8 Отговор

    До коментар #43 от "гост 2":

    Завършил съм през 1979, а не през 1983 г., прочетете внимателно цитатът, който сте постнали.
    Защо не можете да приемете, че може и да не ви е послещавала Държавна сигурност, че може да не се подписват документи, че може да се влезе право с петата в страната оценка по история и 26-та по литература. Е, като евентуален мой поклон към БКП може да ми припишете взетият с "ДА" политически изпит, където следваше да пиша по въпроси от историята на БКП, но това ще го преживея.
    И стига сте оправдавали собствената си некадърност с ДС, БКП и т.н. И между другото и брат ми и сестра ми също са юристи, завършили са 1982 и 1986 г. и тях също никой не ги спря да се явят на изпити, но пък също като мен никога не ги "поканиха" в БКП.
    Между другото и след промените през 1989 г. ние никога не сме били членове на никоя политическа формация и се гордеем с това, а не роним репресирани сълзи по форума.

    Коментиран от #51, #52

  • 49 гост 2

    3 24 Отговор

    До коментар #45 от "Гост3":

    “...Публикувано във факти.бг: И все пак - дали това е валидно дори днес?...“ Да- аз твърдя, че е валидно. Може да не е за всички специалности, но за определени специалности е валидно. Онзи, който е решил да работи неквалифициран труд, а не по специалността си от вуз, САМ ПРАВИ своят избор и в този смисъл никой не му е виновен. В една пазарна икономика, човек СЕ БОРИ ЗА СВОЯТА ПАЗАРНА НИША С ЕН БРОЙ КОНКУРЕНТИ. Който не иска да се бори за своето място на трудовия пазар, остава извън борда....

    Коментиран от #57

  • 50 Гост3

    3 19 Отговор
    Освен това, действителността в България е доста комплексна. Хубава работа се получава трудно и мнозина от търсещите коментират, че се намира "с връзки" и познанства. Пред очите ми направиха "наше момче" мениджър еди-какво-си, без да се проведе дори конкурс за позицията, без дори да има някакво търсене или подбор по документи или знания. Комунизмът у нас не си е отишъл изобщо, да не говорим връзкарството или ходатайството. Като фасада на държавно ниво ги няма наистина, но трябва да се има предвид, че цялата страна бе опасана от мрежите на ДС от доносници и хора, желаещи да направят кариера с това, да ти направят "мръсно", едва ли тези милиони хора са се преселили. Така ни е възпитан народеца! Довчера доносничил и дебнал съседа си в продължение на двадесет години, пращал доноси "където трябва" - днес вече образцов гражданин. Вярвате ли го?
  • 51 гост 2

    4 29 Отговор

    До коментар #48 от "анти простак":

    “...Публикувано във факти.бг: че може да се влезе право с петата в страната оценка по история и 26-та по литература....“ Защото през 1987 г. имаше и 10процентна квота, и привилегии на лица от “привилегированите райони“- т.е. лица от малцинствата, и пак- ако не сте член на комсомола, беше НЕВЪЗМОЖНО да кандидатствате в български университет. Така и не написахте- каква юридическа професия сте упражнявал преди 1989 г. и беше ли членството в бкп задължително условие за нейното упражняване? Поддържате ли тезата си, че сте влязъл в юф на СУ , без да сте бил член на комсомола?

    Коментиран от #53

  • 52 анти простак

    33 5 Отговор

    До коментар #48 от "анти простак":

    Уф, спорът стана безсмислен. Глас срещу глас, дума срещу дума. Ако сме в съответната институция или сме "тет-а-тет" бих Ви доказал с истински доказателства, но нали не очаквате, че БСП ще издава служебни бележки кой е бил или не е бил член на БКП, така че това няма как да Ви го докажа, но и не виждам смисъл да го правя.
    Подхванах спора само защото мразя някой да прави обобщения само на базата на собствения си опит. Нека да допуснем, че сте права и заради кулашкото в произхода Ви са ви отнели възможността да завършите мечтаната от Вас специалност. Това нито математически, нито юридически, нито логически може да е основен признак на цялата съвкупност.
    Толкова, точка, аз бях до тук в спора.
    Ако пък има и най-малката вероятност да получите инфаркт, заради моите "лъжи", считайте, че съм скрит бивш член на БКП, на ДС, на ФБР, КГБ, ЦРУ или пък ФСБ, стига това да запази драгоценното Ви здраве.
    Искрено Ваш:
    анти простак

    Коментиран от #56

  • 53 анти простак

    16 5 Отговор

    До коментар #51 от "гост 2":

    Извинете за пропуска - юрисконсулт в завод. Не пробвах съдия или прокурор, понеже не бях партиен член, но както вече казах, не страдам от това.
    край

    Коментиран от #59

  • 54 Бат Саше

    40 10 Отговор

    До коментар #34 от "гост 2":

    Дамата с "двете висши" пак се е развихрила. Благодарете се на комунизма, не го плюйте! Ако не беше той, да ви направи хора, още щяхте да сте по селата, където ви е мястото...И не "две висши", ами и едно основно нямаше да имате. Затова и държавата ни е на тоя хал. Материала е лош, а пътят от селото до града се извървява с поколения. Хубава вечер от мен!
  • 55 УМЕН ГУЩЕР

    8 31 Отговор
    Кремълското чудовище Путларах Аkбар се готви да нахлуе в Украйна(Урина)
  • 56 гост 2

    7 28 Отговор

    До коментар #52 от "анти простак":

    “...но нали не очаквате, че БСП ще издава служебни бележки кой е бил или не е бил член на БКП..“ Членството в бкп се доказва с партийна книжка. Искате да Ви повярвам, че освен в партийните книжки, никъде другаде не се е водила елементарна статистика за броя на членовете на бкп в дадено населено място по времето на соца? ;) Сигурен ли сте, че сте завършил юф на СУ? :) Ако сте юрист, значи ползвате Апис или Сиела- можете да си ги отворите и да намерите нормативните актове, публикувани в ДВ през 1987г. Можете да намерите даже условията за 1во класиране в юф на СУ. Можете да проверите и ВСЕКИ актуалем към тази година нормативен акт. Хайде да не лъжете и да не пишете, че сте юрист и че сте завършил юф на СУ през 1973 г. , като в момента на кандидатстването в СУ не сте бил член на комсомола, не са Ви искали характеристика, подписана от поне 1 партиен член, запечатана в плик , като изискуем документ за кандидатстване в който и да е било университет в нрб - става ли?:) На лъжата краката са къси:)
  • 57 Гост3

    7 14 Отговор

    До коментар #49 от "гост 2":

    Това изобщо не е СОБСТВЕН избор! Състезанието го има, конкуренцията е ясна, но не и да си говорим за собствен избор в една икономика, в която броят работни места е ограничен. Дори сегашният министър-председател Борисов обясняваше на висшистите 2010, че каквато работа има, такава трябва да приемат! Къде е собствения избор?! Слушах го със собствените си уши!

    Избор и алтернативи действително има, но нека не си говорим празни приказки за свободната воля и свободния избор в една нескъсала с тоталитарното си минало държава, в която повечето работни места се заемат с шуробаджанащина и познати по етажите на властта.

    И отново - Цветелина Бориславова е поканена да оглави СИБАНК от свой близък приятел. Има достатъчно детайлна информация кой е той. Какви конкурси, какви знания, какви дипломи?! Огромна част от назначаваните на някаква позиция в България е без кой знае какви качества или умения, често дори без образование или опит, но с подходящите познанства.
  • 58 димон

    6 21 Отговор
    Вы там держитесь. Просто денег нет.
  • 59 гост 2

    6 28 Отговор

    До коментар #53 от "анти простак":

    https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/-19621887/issue/3662/pravilnik-za-prilagane-na-zakona-za-vissheto-obrazovanie Държавен вестник, брой 75 от 21.IX
    ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ Обн. ДВ. бр.75 от 21 Септември 1973 II. УПРАВЛЕНИЕ Чл. 6. В общото събрание влизат по право секретарите на вузовските организации на БКП и ДКМС, председателят на вузовската профсъюзна организация и помощник-ректорът. Чл. 13. Към академичния съвет се изграждат постоянни работни комисии, които са консултативни органи и се ръководят от съответните заместник-ректори или други членове на академичния съвет: 2. по комунистическото възпитание;
    3. по подбора, подготовката и квалификацията на научните кадри и следдипломната квалификация на специалистите с висше образование; Чл. 17. В ректорския съвет, който е съвещателен орган, участвуват ректорите, заместник-ректорите, деканите, секретарите на вузовските организации на БКП и ДКМС, председателят на профсъюзната организация и помощник-ректорът. и т.н. КАКВО ОСТАНА СЕГА ОТ ЛЪЖИТЕ ВИ?:)

    Коментиран от #62, #130

  • 60 Скорпион29

    21 10 Отговор

    До коментар #10 от "ключаря":

    Само така

    Коментиран от #66

  • 61 КОНТРА НА ГОСТ 22

    7 15 Отговор
    АБЕ КЪТ ВИДИШ СТАТИЯ ЗА НЕЩО РАШАНСКО СА ПОБЪРКВАШ ОТ РАЗТЯГАНЕ НА ЛОКУМИ КО ГЕЙ ВИЖ ИМА ДЕЖУРНИ ДИСПАНСЕРИ ШИН ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ. ПОБЪРЗАЙ ЧЕ ТОКУ СТАНАЛО КЪСНО И ПОСЛЕ НЯМА КОЙ ДА ТОЧИ НЕТА НА КВАРТАЛА ИЛИ ПЪК СА ПРЕКРЪСТИШ НА ЛОКУММАСТЕР
  • 62 Скорпион29

    19 10 Отговор

    До коментар #59 от "гост 2":

    Фалшива справка долна инсинуация
  • 63 СТАЛИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

    7 8 Отговор
    НАКАЗЕТЕЛ НА НЕКАНЕНИ ГОСТИ .ТАЯ РЕТОРИКА Е ЖЕСТОКА.

    Коментиран от #65

  • 64 Скорпион29

    23 11 Отговор
    Руските машини са супер имат и радиационната защитита ще мачкат непослушници наред
  • 65 Скорпион29

    9 8 Отговор

    До коментар #63 от "СТАЛИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ":

    Що се сещам кой си ще видиш не канен като го хакна

    Коментиран от #70

  • 66 ключаря

    28 11 Отговор

    До коментар #60 от "Скорпион29":

    Само така не стига - трябва да обясним на младите/ и аз съм сравнително млад/ защо продадохме БГА"Балкан", например - защо се стигна до там, една технологично напреднала държава, която строеше в половин Африка и част от Азия и имаше най-голямата автомобилна транспортна фирма в света/ да не забравяме репликата на Бжежински - държажен секретар на САЩ - "за да съборим комунизма ни трябват няколко неща ...... и второто беше да преборим и унищожим фирма "ТЕКСИМ"/, стигна лесно до фалит.
  • 67 ключаря

    26 11 Отговор

    До коментар #39 от "гост 2":

    аз наистина съм ключар и наистина имам висше и то не спортно, или икономическо или дори юридическо, а математико-физическо.Но не това е темата на размисъла ми - темата е - какво ще им се случи на горките "повярвали" в демокрацията на американците.
    Ами ще ги опоскат - това ще им се случи.
    А редно ли е ние, които вече така или иначе сме допуснали да ни опоскат да допринесем да опоскат и Кримчани - та там живеят и мнго наши сънародници!
  • 68 Щир

    10 5 Отговор
    Ако се върнем на "Наказателя" ще видим, че информация в Интернет все пак има. Само шасито и ходовата част е от КАМаЗ , но самата машина се изготвя от ЗИЛ в сътрудничество с "Форт Технология", които осигуряват бронировката на автомобила. Предполага се защита срещу куршуми с калибър 7,62. ЦСН върху предните панели означава "Центр Специального Назначения". Екипаж от 10 души. Предполага се двигател ЯМЗ-7Э846, който е 7,3 литров осемцилиндров дизел, позволяващ да се достигне скорост от порядъка на 200 километра в час, но разбира се, е неизвестно какви доработки са направени с цел намаляване на разхода. Известно е също, че шасито е с форма V, за да се намалят пораженията при взривяване на експлозив под автомобила.

    Интересна техника!
  • 69 ключаря

    27 9 Отговор

    До коментар #36 от "гост 2":

    Ти си манипулатор - на никого не са искали характеристика с цел да го или да не го приемат във ВУЗ - доказателство, поне 20 години назад децата на най-обикновени работници и интелектуалци си влизаха и си завършваха ВУЗ!Примери? - ами огледай се в България ако завършваха само децата на активните борци, то ще излезе, че освен активни борци в България друга твар не е живяла - ЛЪЖЕЦО, така не става, моят баща е набеден за "бранник", ако изобщо знаеш какво е това, имал е негативи, но аз по никакъв начин не съм усетил това и той го е коменртирал по този начин.
  • 70 Контра

    8 7 Отговор

    До коментар #65 от "Скорпион29":

    ВНИМАВАЙ ОНЗИ ДЕН ИСТЕРИЧНО ИЗТЪКВАШЕ МЪЖА СИ БИЛ НЯКВО ШАМПИОНЧЕ ПО ЗАБЕЛЕЖИ РУСКО БОЙНО САМБО А АЗ СЕ ЧУДЯ НА ТОЯ СПОРТЯГА ЗЕЛ ЧАСТ ОТ РАШЪНСКАТА КУЛТУРА ЗНАЕЛИ ЖЕНА МУ СМЕ ГИ ПЛЕЩИ ТУКА НЕСПИРНО.
  • 71 Брях

    4 9 Отговор
    Парад от секретни камиони,които ги има навсякъде ли бе хахахахахахаха Другия път да са с картечно гнездо и ще са нов модел суперсекретни оръжия
  • 72 ключаря

    15 4 Отговор
    Само вие, работниците в този сайт, знаете, че аз не съм Ваш служител!Вие виждате, какво става, когато пише клчяаря 18 000 посетители - а аз наистна съм най-обикновен ключар, макар и с висше.Хайде, направете нещо, нека се срещнем, нека инициираме нещо, иначе ще си останем само тук!
    Нека ни чуят!
  • 73 Гадина

    9 21 Отговор

    До коментар #44 от "атни простак":

    Естествено че се изискваше характеристика при кандидатстването. Издаваха я в средното училищи при завършването и беше в запечатан плик. платени комунистически драскачи.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 клччаря

    27 7 Отговор

    До коментар #74 от "Дивуй":

    да характеристика се изискваше, то сега му викат CV, ама сам си го пишеш /и по-добре ли е?/. Пишем ти простичко - характеристика, хистори и т.н. жинаги е имало и ще има, ама кой умен млад е спрян заради "запечатаната в плик" характеристика след 1970 г. - само некадърника!
  • 76 куха глава

    9 28 Отговор
    Типично по комунистически : голямо и ненужно (кат бузлуджа).
  • 77 tost

    33 8 Отговор
    Макар че работя на запад,имам хубава работа,нова кола и живота е достатъчно уреден,напълно подкрпям Ключаря,че живота по времето на комунизма беше по качествен,отколкото сега в БГ.Може би след време ще стане по добре,но сега в момента е МАФИЯ.
  • 78 Жото

    6 23 Отговор
    Забранено е да ги доближават, защото това са виетнамки, с картонена каросерия, имитиращи някакъв брониран транспортьор. Жалка блятска история...
  • 79 onq s konq

    9 29 Отговор
    Защо преобладаващата част тук сте носталгично настроени спрямо соца?Ами защото сте "некачествен матриал"/ББ ви го каза/,а въпросния "матриал" ВИНАГИ Е БИЛ МН ПОВЕЧЕ ОТ КАЧЕСТВЕНИЯ!И точно при соца си живеехте НАРАВНО С ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И УМНИ ХОРА,защото имаше УРАВНИЛОВКА В ЗАПЛАЩАНЕТО,което пък беше политика на властта за туширане на евентуално народно недоволство.Естествено имаше и богопомазани от висшия БКП-ешалон,но те бяха висоооко,високо и а някой е сложил ръка над очите си за да погледне нагоре към тях,а е попаднал в лапите на ДС,т.е. занданите им.Интересно-защо като сте живели тогава по-качествено,сега се гърчите в недоимък?Къде ви е "струпаното" зад гърба ви,като например 2-3 апартамента,от които сега да си продадете един и да не разчитате на мижавата пенсия?Ами злато или произведения на изкуството?Не сте живели тогава,а сте ПРЕЖИВЯВАЛИ "на дребно" и през ум не ви е минавало,че палачинката ще се обърне и заграбените от комунистите имоти ще се върнат на законните им притежатели.А това че непрекъснато викате "Слава Русии",но ходите на аргатувате НА ТАМ,А ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ЗАПАД няма да коментирам!

    Коментиран от #89

  • 80 Гост

    10 25 Отговор

    До коментар #10 от "ключаря":

    Като ревеш толкова за комунизма върви в Северна Корея там всички са такива промити мозъци като теб. А за резиденциите кой можеше да ги купи??? Първо трябва да е наш човек (тоест човек на партията) и второ да има достатъчно много пари , а как се изкарват много пари през комунизма-- с КРАЖБА!!!! Айде пак ми обяснявай че комунистите са честни!!!

    Коментиран от #90

  • 81 Гост

    10 23 Отговор

    До коментар #15 от "ключаря":

    Да много хубаво беше тогава !!!!! И всички нормални хорица със затаен дъх слушаха някоя новина от този смотан запад! И всички бягаха на ЗАПАД!!! Защо никой от там не искаше да избяга при нас като е било толкова хубаво тук???
  • 82 Гост

    7 19 Отговор

    До коментар #32 от "ключаря":

    Ко речи ИКОНОМИКА ли????? Пич за една и съща държава ли говорим??
  • 83 Гост

    7 20 Отговор

    До коментар #39 от "гост 2":

    Този човек е бил един доносник. Това е бил и се е възползвал от блага на които обикновения човек не член на партията "любима" не е можел даже и да си мечтае
  • 84 Ник

    28 6 Отговор
    През комунизма се развиваше и най малкото село в България, а сега само София още се развива.

    Коментиран от #86

  • 85 ГОСТ 3

    10 4 Отговор

    До коментар #27 от "гост 2":

    Това е несериозно. Предвид,че повечето кулаци са влезли с радост в ТКЗС. Остави ги народните легенди на новите "демократи". Навярно има друга причина да не са те допускали до ЮФ на СУ. Ако не е много срамно, сподели.

    Коментиран от #93

  • 86 мод

    6 19 Отговор

    До коментар #84 от "Ник":

    ти така си мислиш, харчили сте пари на заем и се биете в гърдите,че сте се развивали. Комунизма е да направиш от нещо - нищо. Без руските пари нали се виждате къде сте сега - още в 1989г., това ви е отнел Живков като ви е давал всичко наготово - приспособимост към средата, мечтайте си пак да е така,но както казах вече няма кой да ви дундурка и да му харчите парите. Проблема е,че в бг часовника спря 1989 година и всички с него, най-приспособимите се оправят(София) всичко останало се моли Путин да ги оправи.

    Коментиран от #87, #88

  • 87 ГОСТ 3

    12 1 Отговор

    До коментар #86 от "мод":

    Леле! Ама ти сериозен ли си?
  • 88 гостуващ

    20 4 Отговор

    До коментар #86 от "мод":

    А "руските пари", с които сме живеели добре, капиталистически ли са били? Или руснаците са ги беряли наготово от дърветата? Ти си мислиш,че „комунизма е да направиш от нещо – нищо“ и се надяваш, че по някакъв вълшебен начин капитализма ти предлага от нищо да направиш нещо. А истината е, че съществува всеобщ закон за „запазване на енергията“, според който ако някой получава нещо без да произвежда нищо(в най-прекия смисъл), то е защото някой друг(„тъп“ и „мързелив“) го е произвел. Истината е, че ВСИЧКИ непроизводителни дейности съществуват на гърба на произвеждащите („тъпаци“ и „мързеливци“), без значение колко са благородни. Въпросът е кои от тях са наистина са задължителни за правилното функциониране на обществото, та да бъдат „издържани“. Стига с тая мантра за „приспособимостта към средата“. Вече сме 21 век. Бизнеснадлъгването на себеподобните не е проява на трудолюбие и интелект, а най обикновено мошенничество. Пази боже сляпо да прогледа-очите му стават като палачинки.
  • 89 гостуващ

    19 3 Отговор

    До коментар #79 от "onq s konq":

    Кончо, ако ти се струва, че „преобладаващата част тук“ са "некачествен матриал", който при соца е живял „НАРАВНО С ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И УМНИ ХОРА“, заради „УРАВНИЛОВКА В ЗАПЛАЩАНЕТО“, проблемът си е изцяло в твоята глава. Истината е, че тарикатите при социализма станаха новите капиталисти, а зад твоите коментари прозира една твърде плебейска емоция – страх, от подозрението, че ако не си достатъчно кадърен „капиталист“, можеш да попаднеш в категорията на „ лошия материал“ и да не получиш добър дял от новосформираното надлапване. Имаш „сценична треска“ и я преодоляваш като сам се навиваш за да прогониш дефицита на мотивация. Нещо май ти липсва вдъхновение да бъдеш капиталист, а пък много ти се иска.
  • 90 ПЪЪЪЪЛЕН СМЕШНИК

    17 6 Отговор

    До коментар #80 от "Гост":

    НЕеее ТИ ФАЩАЙ ПЪРВИЯ НИСКО ТАРИФЕН ПОЛЕТ Е МАРШ НА ЗАПАД ПЪК ЗА КРАЖБИТЕ НАПРАУУУ НЕИИИЩО НЕ КАЗА.КОЛКО БАНКИ ФАЛИРАХА ИЛИ ОКРАДОХА ЕДНО ВРЕМЕ А НУЛА БРОЯ МАЙ СЯ И В БОЛНИЦАТА НА ИЗСТРАХ ДА ВЛЕЗЕШ ШОТ И ТАМ МИСЛЯТ САМО ЗА КИНТИ.

    Коментиран от #95

  • 91 ГЕРБ

    9 16 Отговор
    Само България и Запада напред!!!
  • 92 утрален

    12 28 Отговор

    До коментар #7 от "ключаря":

    Ти си един промит мозък , който не може да се реализира в условията на пазарна икономика . Искаш да си лежиш някъде на някое работно място и докато спиш да ти тече заплатката , мижавата заплатка от 200лв. Тогава обаче ще пееш друга песен , защото ще събираш с години пари за телевизор , докато ти дойде реда от записването , с кинескоп от 20-ти век . На 40 годишна възраст може и някоя ЛАДА да си купиш с връзки или ако вече ти е дошъл реда , пак след записване . За апартамен няма да ти стигне живота . В магазина за дрехи ще влезнеш и ще си купиш дънки ПАНАКА или КОНДОР , щото други няма . Маратонки РОМИКА или ТРЕЙНИНГ ...... "качествената храна" също е в изобилие : хляб-бял или добруджа , сирене-краве или овче , кисело мляко-прокиснало...... банани и портокали-за Коледа (ако имаш пари)
    "Безплатното здравеопазване" (няма такова животно) също на ниво , отиваш на доктор с температура , а той те маже с реванол по десния крак .
    Летен отпуск на море ? Само ако си в списъка и имаш пари .
    На село всичко цъвти , само в държавното ТКЗС . Ти се правиш , че им работиш , а те се правят , че ти плащат 120лв. заплата ! Така процъвтява всичко на село , че ако не откраднеш няма да имаш и за храна .
    ДАНО НИКОГА ДА НЕ СЕ ВЪРНАТ ТЕЗИ ВРЕМЕНА , ВРЕМЕНА В КОИТО ВСЕКИ ОБИКНОВЕН БЕШЕ НИКОЙ !!! ДОБРЕ БЯХА САМО ПАРТИЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА БКП !!!

    Коментиран от #98, #99, #106

  • 93 Гост

    7 9 Отговор

    До коментар #85 от "ГОСТ 3":

    Ти чуваш ли се какви ги дрънкаш ?? Кой нормален човек ще си подари на държавата земята , каруца, животни занаятчийски работилници . Които е придобил със зверски труд и ей така с радост ще ги подари на партията и на държавата!

    Коментиран от #103

  • 94 Гост

    4 10 Отговор

    До коментар #19 от "Корковата тапа":

    Те тогава марулите светеха като крушки
  • 95 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #90 от "ПЪЪЪЪЛЕН СМЕШНИК":

    Ти с името сам говориш за себе си!!! Кой ограби и фалира банките?? Виденов, Орешарски и компания (хора на нашата партия)!!! Не съм аз и други обикновени хора .Или не е вярно?

    Коментиран от #113

  • 96 Т 34

    7 3 Отговор
    Не виждам за какво ще я ползват тази грозотия! БТР-60 е с къде, къде по добра визия, макар да е на въоръжение вече 60 години!
  • 97 petrew

    25 3 Отговор
    До гост 2:Лъжеш като циганка -праматарка!!Баща ми е бил като Никола Петковист в Куциан/концлагер до Перник/и на мен никой не ми е пречил да завърша ДВЕ висши образования!!Педагогика и икономика!!Нямаше пликове с характеристика във ВУЗ-овете!Видях моята като войник!Там пишеше всичко!След второто си висше образование кандидатствах в МВР и почти влязох ,но сам се отказах!!Не обичам пагоните,нито някой да ме командери!!А за разходите като студенти ще кажа само няколко неща:общежитие от клас 1-0-80лв месечно с четири или пет сменяния на бельо безплатно!!!Храна-мензата-обяд ТРИ ПОРЦИИ за 0.30 лв.,вечеря-две порции 0.30 лв.Получавахме стипендии аз и съпругата ми:60 лв.аз за успех,съпругата 80 лв.успех и 100лв.за наследника.Това през 1970 год до 1978 година.После разпределение в Тутракан.Чистак нов апартамент,след два месеца лек автомобил/вярно,че москвич/ама с два лева ходех до Русе и обратно!А сега?Хайде де!Що не си купиш апартаментите, които ти реституираха/Лежиш на гърба на умрелите си "чорбаджии изедници",които са грабили,както и сегашните лигльовци!!!-престъпници!!Да си яла бой от СИК-аджии?Не си нали?Ама аз ядох за това,че развих с баща ми печеливш бизнес/мелничарски/,който искаха да откраднат "доброволно"!!!!!Всичко имаше!Работа!Спокойствие!Сигурност в утрешния ден!Ела до Пловдив да ти покажа ка съм си барикадирал апартамента!Като клетка с лъвове!!!Решетки!Мрежи!!!същински концлагер!И ГМО от "НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ"ХАМЕРИКАНЦИТЕ!!!!кОЛАТА МИ СТАНА ДВА ПЪТИ НА "ДА

    Коментиран от #131

  • 98 ключаря

    19 6 Отговор

    До коментар #92 от "утрален":

    Е сега е добре на село.30% от земята по официални статистики пустее,
    а останалите 70% са собственост на едри земевладелци и арендатори, всички те с незнаен произход на парите, за да си купят нивите!Имаш ли идея, че един декар зем. земя е средно 800 лева? и сега, като чуеш как същите плачат, че работят само и изключително на загуба и то всяка година, че субсидиите, които им изплащат не стигат да си покрият разходите - си задаваш елементарните въпроси:
    1. От къде пари за нови ниви - ай кажа, че продавам, ай арендаторът ми е изкупил нивата.
    2.Абе, не беше ли по-истинско при комунизма - дават ми 120,00 лева, но има износ за Германия или СССР?
  • 99 ключаря

    25 6 Отговор

    До коментар #92 от "утрален":

    Ти си лъжец и мошеник, както следва и манипулатор!
    Моите родители бяха и си останаха безпартийни и от две годишен, та до 18 годишен съм ходил на море всяка година по 1 до 3 пъти - една карта струваше за децата на пощенските работници 12.70 ст. за 14 дни и включваше спане в бунгала и три пъти основна храна плюс още две закуски в 10 и 16 часа, "сакън" да не заслабнем.
    За моите родители ЖП работник картата беше 22. 50 за две седмици на Варненските почивни бази на ЖП службите - както се казва - "Който лъже - на въже"

    Коментиран от #112

  • 100 ключаря

    22 7 Отговор
    Мога да те оборя по всички пунктове на тезите ти - но изводът е един - сега държавата ни няма никаква възможност да поддържа 400 000 армия, която имаше през 1989 година, т.е. колкото на турция и Гърция взети заедно, камо ли да субсидира почивките на децата си/ и то на кои свои деца - ромите/
  • 101 656

    15 4 Отговор

    До коментар #17 от "гост 2":

    То пък някои едни висшисти, хал хабер си нямате от преподаваното. Дипломата само за тоалета да е ползвате.
  • 102 tost

    7 7 Отговор
    Всички плюете по соца,Китай преди 20 год.приозвеждаха нискокачественна продукция и никой не ги бръснеше за слива.Сега обаче всички се натискате за made in Cina,качеството е на световно ниво и е произведено от комунистите в Китай. Ако всички вие спрете да купувате китайски стоки,тяхната държава ще фалира.
  • 103 ГОСТ 3

    14 7 Отговор

    До коментар #93 от "Гост":

    Много добре знам, какво говоря. Лошо е, че много хора нямат реална представа за заобикалящия ги свят. И да знаеш, точно кулаците не са придобили нищо със зверски труд. Други са били техните методи. А отношението им към работниците е било по-лошо отколкото към добитъка. Бой, глад и работа.

    Коментиран от #110

  • 104 нов

    11 21 Отговор
    Абе момчета прочетете малко пък тогавА спорете.България до 1989 г.има обявени 3 фалита и 1990 г.има огромен дълг.Затова основно износ сме правили към няколко държави към,които сме поставени в зависимост.

    Коментиран от #105

  • 105 ключаря

    24 8 Отговор

    До коментар #104 от "нов":

    Ти, пък от къде се пръкна?С това нелепо соросоидно твърдение?
    България имаше официален дълг от около 8.7 милиарда долара - много по-малък в абсолютно отношение от сегашния, който между другото никой не казва с абсолютна сигурност.В относително - то се почват едни "кошници", едни спорове ... .
    Та, горното не е интересно.По интересното е, че можеше ако посткомунистите не бяха купени да продадат само една фирма и половина - напр. БТК и половината от БГА и всичко свършваше.
    Само, че кой да ощастливи по-хубаво Гад Зееви от продажните и купени още по Тошово посткомунисти?
    Изобщо, какво право имаха те в едно демократично общество да продават народно имущество еднолично?
    И ти си манипулатор или си т.. !
    С три думи - много си нова.
  • 106 урален

    17 1 Отговор

    До коментар #92 от "утрален":

    Като започнеш да преценяваш другите съдейки по себе си, се навързват големи конкретни глупости.
  • 107 кики

    6 17 Отговор
    "Российские С-400 бессильны против американских F-35". В интернете появилась информация, что Израиль якобы применил истребитель F-35 для авиаудара по пригороду Дамаска. И якобы еврейский генерал заявил, что русские средства ПВО "не видят" этот чудесный самолет.
  • 108 кики

    11 24 Отговор
    Христо Христов: При Тодор Живков България фалира три пъти! Той пълни хазната, като печата пари продава оръжие тегли кредити от СССР и западни банки.

  • 109 Смях

    12 4 Отговор
    Кон, имаш сериозна конкуренция и те съветвам да вземеш по-сериозно участие! :D Много са ми смешни герберите като говорят лошо за комунистите :D Те всички комунисти са в герб. Както каза другаря Главчев (от герб) на първото НС след изборите: "Народна република България" ;) нали бе кон (некомунист) :D
  • 110 Гост

    4 10 Отговор

    До коментар #103 от "ГОСТ 3":

    Това за боя и глада сам ли го измисли или някоя ти каза че е било така?? Дядо ми си е имал земи добитък и е бил коларожелезар имал е и двама чирака ( това са хора които ги учи на занаят на всичко отгоре те живеят при него в къщата и ги храни) и ти да казваш че всичко е постигнал с кражби е жалко за самия теб колко ти е мозъкът.
  • 111 ооооооо

    8 8 Отговор
    Една лимонка - и това е с колелата нагоре!
  • 112 Гост

    10 23 Отговор

    До коментар #99 от "ключаря":

    Ти у ред ли си бе човек?? Да тогава всички работеха и нищо не се произвежда и искате да ходите за по 12 лв на море че и по три пъти на година!! Ами тя затова държавата фалира и то не веднъж! Ами защо като беше толкова хубаво сами си свалихте бай Тошо ? Или не е вярно? Не го ли свалиха Луканов , Младенов Лилов и компания ? Те си раздаваха куфарчета с пари да се купуват заводи и предприятия и да дават едни мизерни заплати на хорицата че за малко пари никой не излиза да се бие да си ги получи.Ако е за повече виж гърците казват се бият за нереално високия им стандарт. Ами кой си създаде уж опозицията (СДС) ами кой създаде ДПС да си мируват така наречените турци?? За какво ти е 400000 армия?? Кой ще я издържа ,с кой ще се биеш? Кой ще ти я модернизира?

    Коментиран от #114, #115

  • 113 Контра

    20 6 Отговор

    До коментар #95 от "Гост":

    НА КОМЕНТАРА ВИ И ДЕЦАТА ША СА СМЕЯТ .ЯВНО НЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ И БСП И ГЕРБ И СИЧКИ ДРУГИ ОБСЛУЖВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ШЕПА МУТРИ ТОЛЕРИРАНИ ОТ ЗАПАДА КОЙТО ПЪК ИСКА ИДИНСТВЕНО ДА НЕ ГЛЕДАМЕ НА ИЗТОК.

    Коментиран от #118

  • 114 Контра

    23 6 Отговор

    До коментар #112 от "Гост":

    АМАН ОТ ПРОСТОТИИТЕ ВИ АМАН ОТ ИЗМИШЛьОТИНИ СПИСВАНИ ОТ ЧОВЕЧЕТА.ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ 25000 МОТОКАРА НА КУП НА ВАРНА ЗАПАД? ЗАВОД РЕКОРД ПЛОВДИВ ДЪРЖЕШЕ ПОЛОВИНАТА А И ПОВЕЧЕ . НЯМА ДА ГОВОРЯ ЗА АЗОТНО ТОРОВИТЕ ЗАВОДИ ЗАЩОТО ТОР НЕ ИЗНАСЯХМЕ САМО ЗА ЛУНАТА.ТРАНСПОРТНАТА ФИРМА ДО МАТ БЕ НОМЕР ЕДНО В СВЕТА .ПРОУМЯВАШ ЛИ ЧЕ ТВА СА САМО НЯКОЛКО ПРИМЕРА И ПО МАЛКО ДРАСКАЙ ТУКА ЧЕ НАТВАРИ ЕНЕРГОСИСТЕМАТА.

    Коментиран от #119

  • 115 клчяаря

    16 6 Отговор

    До коментар #112 от "Гост":

    Кой нищо не е произвеждал, бе човек?
    1989 г. - статистика - България има приблизително 12 000 000 дребен добитък, овце, овце, бе човек!
    Тогава, в моя малък град с международно летище казваха, че м. май вълците вият гледайки нагоре - ами просто на там излитаха овцете за арабските държави.
    Ти имаш ли идея защо си доведвн до състояние на "толкова прост"в момента - за да не разбереш на какво ограбване си подложен ти и нашата земя, а на теб ти дават лъскавата западна кола, дрогират теб и децата ти и ти казват -СОЦА това не може да го произведе.
    Ограбват те и духовно - виж само преди няколко часа г-н Путин е заявил, че в Русия азбуката е дошла от ... Македония и приветства с това македонския президент.Е ... ? Г-н Путин не знае историята?
  • 116 681 БЪЛГАРИЯ

    8 14 Отговор
    Руска агресия в Крим !
  • 117 ключаря

    15 7 Отговор
    Как да наречеш агресия влизането на руснаци в собствената им територия? - има ли политик, който може да подари територия от държава без допитване до народа си?
  • 118 Гост

    7 11 Отговор

    До коментар #113 от "Контра":

    БСП кои са бе човек?? Тези до преди 89та година се викаха БКП за тези дето ревете,че били направили много хубави неща кадето сме процъфтявали а същевременно държавата фалира защото всичко е един балон и той се спука. Защо си свалихте бай Тошо нали той ни водеше към светли бъднини ? Ей тази партия която е правила терористични атентати , лидера и е бил терорист номер едно в Европа . Без съд и присъди или измислени такива са трепали хиляди хора ,а други са ги пращали по лагери за тях ли ми говориш? Сега да замажете положението викате ама те и ГЕРБ такива.

    Коментиран от #122

  • 119 Гост

    5 12 Отговор

    До коментар #114 от "Контра":

    25000 мотокари на куп са една голяма камара чогун купен изгодно от някой!!! Нима ще ми сравняваш мотокар Блканкар с например Тойота???? Защо не продължиха да ги произвеждат като са толкова хубави,ами много просто НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА ЗАЩОТО СА БОКЛУК! Същата работа са ни и военното производство. Правили сме по-хубав автомат Калашников от Руснаците, ей така се говореше , по хубав ама друг път в момента се продава само на страни от третия свят. Защо ли ?? Ами какво е разработено и подобрено от преди 50 години. Или великия български мотор Балкан 50 защо ги затриха ? Ще ти кажа защото са боклук или ще ги сравним с някои Японски или Италиански мотори !! Такива примери много!

    Коментиран от #120

  • 120 Сибирь

    9 8 Отговор

    До коментар #119 от "Гост":

    България изнасяше всичко - от земеделска продукция до кораби!Интересно как така не се е произвеждало нищо ,а всичко по магазините беше българско! Били боклуци мотокарите?! Интересно как караха по 20-30 години без сериозна поддръжка и с натоварване до дупка?! Всичко се унищожи умишлено след 1990 г. за да се освободи пазар за фирмите на новите "господари". Де факто Българи е колония!

    Коментиран от #123

  • 121 Сибирь

    9 8 Отговор
    Не ви ли писна да пишее глупости! Интеросно как тогава всякакви Сталийски,Савов и т.н.т,сумати от първите седерасти-реститутки ,които са деца на осъждани от Народният съд ,бяха адвокати ?!
    "Кулак" е много богат селянин,който е експлатирал съселяните си. Как са станали такива - четете Ботев и Алеко Константинов ! Даже Алеко го убиват заради такъв! В ТКЗС-то тия не са влизали доброволно,но огромната част от българските селяни са били малоимотни,те са влизали и са се обединявали доброволно.
    Това за фалиралият соц саглупости. С продаденото злато Живков направи "Тексим" ,модернизира заводите и откр нови производства, това не е фалит ,а ивестиция. Същият "автор" разправяше ,че СССР ни експлоатирал ,защото ни изкупувал евтино доматите. Ама забрави да кажи на какви цени получавахме петрол и др. полезни изкопаеми!
    За "Калашникът" - навремето България успява по някакъв начин да закупи високоточни стругове от Япония ,каквито в Съюза е нямало , и с руската стомана са правили чудесни оръжия. Сега обаче стоманата е друга .
  • 122 ключаря

    10 5 Отговор

    До коментар #118 от "Гост":

    То пък сега един съд и присъда!
    Идва ЧСИ и вади стария и немощен от жилището заради "имотна измама" или пак заради същата, но някоя фирма монополист заради уж неплатена сметка.При това може в момента изобщо да не знаеш, че те съдят - виж това е БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ПРИНОС в капиталистическото общество.То това е по-демократично!Местни велможи владеят като боляри села и язовири и ай им влезеш в територията, ай си си заминал без някой зъб, ама ей така от изневиделица - то това много демократично!

    Коментиран от #124

  • 123 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #120 от "Сибирь":

    Кой го унищожи това всичко което сме го произвеждали??? Нали на власт дойдоха тези които сами си смениха тоталитарния режим в който всичко (за някой от вас ) беше хубаво! Да не го свалиха хората от улицата ? Партийците сами си го свалиха преименуваха си партията (да не са УЖ същите) раздадоха си парите с куфарчета и станаха за едни Олигарси за други Бизнесмени за трети Мафиоти! Но ако ги питате самите тях те са честни!!! Как другаря Гергов си е купи ЦУМ ,панаира в Пловдив и какво ли още не . Ами другаря Манджуков??? Защо не ми дадоха на мен аз да купя или(Придобия)ЦУМ???
  • 124 утрален

    3 6 Отговор

    До коментар #122 от "ключаря":

    Абе просто си кажи : "демокрацията ми отне много....' и да се приключва спора ! С другарката ти Нинова може да си говорите колко е било хубаво преди 89-та , щото демокрацията ви отне много .
    И тези глупости за почивки на морето по 12лв. си ги разправяйте само между вас си с любимата ти другарка . През 87-ма година само билета за влака София-Варна беше 15лв.
    Е , може и за някои да е била 12лв. почивката , но те са били с червени билети , за нормалните хора беше поне по 300лв. за две седмици , при заплата средо 180лв.
    Лъжеш като Курнелия !

    Коментиран от #125, #126

  • 125 ключаря

    7 1 Отговор

    До коментар #124 от "утрален":

    Аз работех на летището и ти гарантирам до 1990 год. София- Горна Оряховица - 12 лв., а София- Варна - 20 лв..Възможно е да е било с ЖП толкова, колкото пишеш - не оспорвам, макар, че се съмнявам, но аз съм ходил по три пъти на море като дете на работник с карта 12,70 лв за 14 дни с 5 пъти ядене на ден много години наред.Повече на тая тема не ми се пише, защото ми писна да повтарям, че топката е кръгла - факт бяха цените за които пиша и толкова.Като ми пишете като контра-теза, цената на някоя друга услуга от комунизма, какво?, мислите, че цената на картата за дете през 1979 година ще стане по-висока ли? - не, пак си остава за мене и другите деца на работници с родители - непартийни членове - 12.70 лв - запиши си го в малкия мозък.
    Що се отнася до другарката Нинова - нямам добро мнение за наследниците на соц. обществото - БСП, но лично за нея не смея да кажа нищо лошо защото май се бори, а това не е за пренебрегване.

    Коментиран от #127

  • 126 ключаря

    7 3 Отговор

    До коментар #124 от "утрален":

    Елементарнико - цените, които ти писах преди малко са за самолетен билет - при това три полета до Горна Оряховица на ден и до Варна.
  • 127 утрален

    4 9 Отговор

    До коментар #125 от "ключаря":

    Сам си признаваш , че си бил дете на родители с червени книжки , защото само те можеха да ходят по три пъти на море за смешни пари (за някои дори без пари) , да носят дънки ливайс и маратонки адидас , другите НЕ ! За едни можеше , а за други НЕ ! Това ти отне демокрацията , нали ?!?!
    Няма да се върне старото , набий си го в малкото мозъче !

    Коментиран от #129

  • 128 ключаря

    6 3 Отговор
    Аз никога не съм казвал, че искам да се върна старото - в коментар 32 с многото плюсчета ясно пиша - трябваше да запазим всичко добро в държавата си и само да надграждаме.Трябва да си пълен глупак да искаш живота да стои на едно място.
    Но ти не си в ред с философията - старото ще се върне, независимо дали аз го искам или ти не го искаш.Животът е спирала - ще се върне и още как, само, че на друго ниво, още по-силно още по-фрапиращо комунистическо общество ще има - Маркс почти не е оборен до момента в нито един основен момент от теориите си.
  • 129 ключаря

    6 5 Отговор

    До коментар #127 от "утрален":

    Трепери!Комунизмът ще се завърне!
  • 130 анти простак

    5 1 Отговор

    До коментар #59 от "гост 2":

    Я пак прочети какво цитираш! Къде тук или някъде другаде пише, че нямаш право да кандидатстваш в определени специалности или учебни заведения или, че е задължително да си комсомолец.
    Никой не отрича, че за ръководни органи на каквото и да е ниво това беше задължително изискване, но както и по-рано написах, не съм членувал в ДКМС или БКП и съответно не ми се е налагало да доказвам вярност към Партията, понеже не съм бил в подобни ръководни структури. Прекрасно знаех, че това за мен е невъзможно и спорът ми с Вас не беше относно плюсовете на социализма, а за невярната информация, поднесена от Вас.
    И както вече написах, това че не можех да бъда член на ДКМС и БКП и съответно във факултетни, университетски и всякакви други съвети и подобни структури не ме стресираше тогава, а сега не се чувствам репресиран, а благодарен, че не ми се наложи да сгъвам коляно и да целувам нечий задник.
    А и за юрисконсулт в завода също не ми търсиха партийно членство.
    Сега съм адвокат. Не казвам, че съм имал супер успешна юридическа кариера, но не смятам, че животът ми е бил провален от ограниченията наложени от властващите тогава. Навикът да се оправдават с миналото имат тези, които ... Хайде да не довършвам това изречение а ...
  • 131 анти простак

    11 2 Отговор

    До коментар #97 от "petrew":

    Чудно още как не са те накичили с епитети като "доносник", "продажник", "червен боклук" и подобни.
    Интересното, е че никой от нас, които ни плюят не иска да изкара онези времена като рая на земята, но пък драскачите и неудачниците някак не могат да приемат, че има нормални хора, на които не им се е налагало да се преструват на комунисти и изкарват, че едва ли не, цяла България яко е мързелувала, а видиш ли руснаците са ни бутали даром пари, ресурси и стоки, само и само да запазят влиянието си.
    Да, Русия защитаваше интересите си с всички средства, включително и с подвластни правителства и много ограничения, но нима сега не е същото и то не само у нас? Просто задникът, който сега целуваме е червено-син и с много звездички, а тогава беше само червен с една петолъчка.

    Коментиран от #134

  • 132 Руски тролак

    2 7 Отговор
    Абе ключар ,бас ловя ,че си над 55 годин и не си хващал работа цял живот ....а и си мрънкал постоянно.
  • 133 Руски тролак

    2 8 Отговор
    Една забележка към "Факти" : това да слагате руски измишльотини в раздел "технологии" е недопустимо.
  • 134 Руски тролак

    2 9 Отговор

    До коментар #131 от "анти простак":

    Една лека забележка :руснаците НИКОГА ама никога не са ни давали даром пари или стоки ,всичко сме си плащали и продължаваме да си плащаме . А кой задник сега целуваме си има факти и те са: руски партии ,руски президент,руско правосъдие ,руска мафия ,руски медии.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.