Last news in Fakti

25 Май, 2017 14:42 2 175 0

Създадоха свръхточен E Ink дисплей

  • japan display inc-
  • e ink дисплей
Създадоха свръхточен E Ink дисплей - 1

Един от световните лидери в производството на дисплеи - японската компания Japan Display Inc. (JDI), започна активно да разработва стратегия, предназначена за икономия при загубата на енергия в екраните.

През 2016 година JDI сключи споразумение за съвместна работа с китайската фирма E Ink Holdings, която е специализирана в производството на екрани с т.нар. електронно мастило. В резултат на това сътрудничество се появи свръхточен E Ink дисплей.Създадоха свръхточен E Ink дисплей

Новата разработка представлява дисплеи с плътност 400 и 600 PPI. За сравнение ще кажем, че до момента най-съвършените такива дисплеи са с плътност 300 PPI и се монтират на устройствата Amazon Kindle Paperwhite, Oasis и Kobo Aura One.

Специалистите от Japan Display уверяват, че новата LTPS-технология, базирана на използването на ниски температури при производството на дисплеи, ще позволи появата на електронни книги с точност на изображението по-добра и от тази на смартфоните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА