Last news in Fakti

26 Май, 2017 11:31, обновена 26 Май, 2017 16:53 6 134 16

Полетя нов руски вертолет

  • камов-
  • ка-62
Полетя нов руски вертолет - 1

Руското конструкторско бюро "Камов" проведе успешен изпитателен полет на нов вертолет. Видео от събитието публикува лично вицепремиерът Дмитрий Рогозин в Twitter, съобщава Вести.ru.

Полетът с продължителност 15 минути е преминал при скорост 110 км/ч. Подготовката за него е започнала още през април 2016 г. Ка-62 ще трябва тепърва да премине сертификационни наземни и летателни изпитания.

Полетя нов руски вертолет

Новият хеликоптер ще се използва за превоз на пътници и товари, спасителни операции, спешна медицинска помощ, патрулиране, екологичен мониторинг и морски мисии. Ка-62 може да работи при температури от -50 °C до +45°С.

В конструкцията на машината са използвани композитни материали, високоякостни алуминиеви и титаниеви сплави и стомана. Вертолетът е построен по едновинтова схема с петлопатков кормилен винт. Двата турбовални газотурбинни двигателя Ardiden 3G осигуряват мощност от 3 360 к.с.

Експерти обаче клитикуват конструкцията на Ка-62 заради прекалено големият брой вносни възли и агрегати (двигатели, трансмисия и т.н.) и го сравняват с AgustaWestland AW139. От британско-италианския хеликоптер се произвеждат по над 100 бройки годишно и руският му конкурент няма да намери лесно пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    17 21 Отговор
    А къде са руските двигатели и трансмисия? Нали ушанките уж бяха технологичен гигант? На чист български(македонски) да кажем - за ..й не стават машинките им ако няма вносни компоненти.

    Коментиран от #4, #5, #9, #10

  • 2 хеликоптер

    11 0 Отговор
    Как се пише правилно? вЕртолет (вертикално + летене ) или вЪртолет (въртене + летене)

    Коментиран от #8, #12

  • 3 Сикорски

    6 7 Отговор
    В случая вИртолет- от винтоверт и самолет
  • 4 Russia

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    А къде са вашите?

    Коментиран от #13

  • 5 Контра

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    НИЩО ПОД 10000 К.С. И 100 ЧЕТАТА НА НЕ Е ИНТЕРЕСНО ДА РАШЪНА .ПАНЯТНА ИЛИ НЕТ??????
  • 6 Контра

    0 4 Отговор
    100 ЧЕТАТА НА ДА СЕ ЧЕТЕ
  • 7 Контра

    0 4 Отговор
    100 МЕГАТОНА ДА СЕ ЧЕТЕ
  • 8 Живко Тодоров

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "хеликоптер":

    Пише се "въртолет" открай време, но понеже в България цари масова неграмотност, и тази дума вече се изписва неправилно. Борбата да станем абсолютни лумпени продължава успешно.

    Коментиран от #16

  • 9 Живко Тодоров

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Много си далече от истината, но няма да те убеждавам. Чакам да конструираш нещо по-добро, ние останалите ще го оценим подобаващо.
  • 10 Сибирь

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Руските двигател и трансмисия са на Ка-60 "Косатка" . Тоя най-вероятно ще е за износ. Като вече има подписани договори с мексиканска компания за нефтодобив. Въобще с двата варианта производителите ще гонят 20% впазарен дял в тоя клас. А иначе царете на въртолетите са Ми-8 и продължението му Ми-17 и Ми-26.
  • 11 Самолет

    7 11 Отговор
    Че кой ще купи въртолт с руски мотор? Ами кой има доверие на запорожка? Има вероятност , нито един въртолет да не стигне до целта си. За това за износ , само с вносен мотор . За вътрешния пазар може и с трабантов мотор

    Коментиран от #14

  • 12 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "хеликоптер":

    Илюкбтер :)
  • 13 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Russia":

    Нашите са стелт за това не ги виждаш
  • 14 Сибирь

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Самолет":

    Ти само виж в кои страни се експлоатират Ми-8 и Ми-17 и тогава говори!
  • 15 Руски тролак

    9 3 Отговор
    Ватенките са едни от малкото кухи нации ,които могат да похарчат 10 за да спечелят 1 ... важното е да има пропаганда ,видите ли и ние правим нещо.
  • 16 Бат Саше

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Живко Тодоров":

    Като пишеш вЪртолет, се причисляваш към неграмотността, за която говориш. Винаги се е пишело вЕртолет, въпреки че разговорно се използва твоят вариянт.