Last news in Fakti

27 Май, 2017 04:00 9 343 6

Термитно заваряване на релси

Термитно заваряване на релси - 1

Попаднахме на едно много интересно за гледане видео, което показва един много нетипичен тип заваряване - термитното. Процесът включва много стъпки, като целта е заваряването на влакови релси. Всичко започва от изрязването на точния размер на фугата между две релси, след което се прикрепя глинена отливка уплътнета с пясъчна смес, от там релсите се нагряват, за да е най-ефективна заварката, след това се изсипва алумино-термитната смес, което се запалва и се оставя да превърне всичко в едно цяло, а финално се отстранява ненужния метал. Това определено е нещо приятно за гледане и ние с удоволствие го повторихме няколко пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 8 Отговор
    Как ще ги стигнем .... руснаците :)
  • 2 термит

    10 1 Отговор
    Кое му е нетипичното? Използва се за тая работа навсякъде по света.
  • 3 Филип

    11 2 Отговор
    Нищо непознато, нито пък нетипично. Същата технология използвахме за изграждането на новата ЖП линия Септември-Пловдив с проектна скорост на движение 160 км/ч. Всъщност това е един от начините за построяване на т.нар. безнаставов релсов път, което позволява по-високи скорости на движение за влаковите композиции. Познава се лесно по липсата на характерното тракане на влаковете при движение по релсовия път. Живеещите наблизо със сигурност са го усетили със собствените си уши :)
  • 4 Маглев

    1 9 Отговор
    идЕоти които си търсят работа. Как не ги мързеше да направят всичко това
  • 5 Жепец

    1 0 Отговор
    Яко меен 🙂
  • 6 Антре

    2 2 Отговор
    Губи се ефекта от пътуването с влак. Монотонното потракване на колелата ме приспиваше и беше много успокояващо. А сега се чува едно съскане на колелата което е изнервящо. Никога повече на влак няма да се кача няма я романтиката и потракването на колелата.