5 512 2

iPhone ще получи "автомобилен" режим

iPhone ще получи "автомобилен" режим
Георги Касабов

"Самолетен" режим, но за автомобили е част от новостите в поредната версия на операционната си система за мобилни устройства на Apple. iOS11 ще може сама да определя кога собственикът шофира и да блокира напълно екрана на телефона, съобщенията и входящите повиквания.

iPhone ще отговаря сам на обажданията със съобщение, че в момента абонатът се намира зад волана. В случай, че разговорът е неотложен, трябва да му бъде изпратено съобщение, съдържащо думата urgent ("спешно"), и чак тогава телефонът ще уведоми шофьора.

Новият "автомобилен" режим има специална функция за пътници. Ако смартфонът засече, че човекът се вози в кола и блокира входящите повиквания и съобщения, пасажерът ще трябва просто да натисне бутон "Не шофирам". iOS11 излиза наесен.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Язе
  Отговор
  1 23:57  06.06.17
  Това е полезна функция.Браво.
 • Боже
  Отговор
  2 10:47  08.06.17
  Поредната простотия. Пичове такива простотии просто не могат да бъдат част от живота разберете. Пълнолетен човек сам може да реши дали може да говори и шофира едновременно, ако пък стане инцидент, да поеме отговорност и да се научи - ТОВА Е СМИСЪЛА НА ЖИВОТА. Трябва да се учиш, докато си жив и сам да поемаш отговорност. Никога не съм разибрал, защо колана е задължителен за водача на МПС?!?! Трябва да е задължителен само за дете, да не застрашаваш живота на друг, но това да те глобяват, че не ти пука за собствение живот примерно е простотия. Или пък родителите, които цял живот пазят децата си и не ги пускат да правят грешки, накрая нищо не става от тия деца. Накрая хората ще станат зомбита, запомнете ми думата, технологията ще върши всичко вместо тях.

Напиши коментар:


Публикувай