Last news in Fakti

6 Юни, 2017 12:48 6 003 2

iPhone ще получи "автомобилен" режим

  • apple-
  • iphone-
  • ios
iPhone ще получи "автомобилен" режим - 1

"Самолетен" режим, но за автомобили е част от новостите в поредната версия на операционната си система за мобилни устройства на Apple. iOS11 ще може сама да определя кога собственикът шофира и да блокира напълно екрана на телефона, съобщенията и входящите повиквания.

iPhone ще получи "автомобилен" режим

iPhone ще отговаря сам на обажданията със съобщение, че в момента абонатът се намира зад волана. В случай, че разговорът е неотложен, трябва да му бъде изпратено съобщение, съдържащо думата urgent ("спешно"), и чак тогава телефонът ще уведоми шофьора.

iPhone ще получи "автомобилен" режим

Новият "автомобилен" режим има специална функция за пътници. Ако смартфонът засече, че човекът се вози в кола и блокира входящите повиквания и съобщения, пасажерът ще трябва просто да натисне бутон "Не шофирам". iOS11 излиза наесен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язе

    2 0 Отговор
    Това е полезна функция.Браво.
  • 2 Боже

    0 2 Отговор
    Поредната простотия. Пичове такива простотии просто не могат да бъдат част от живота разберете. Пълнолетен човек сам може да реши дали може да говори и шофира едновременно, ако пък стане инцидент, да поеме отговорност и да се научи - ТОВА Е СМИСЪЛА НА ЖИВОТА. Трябва да се учиш, докато си жив и сам да поемаш отговорност. Никога не съм разибрал, защо колана е задължителен за водача на МПС?!?! Трябва да е задължителен само за дете, да не застрашаваш живота на друг, но това да те глобяват, че не ти пука за собствение живот примерно е простотия. Или пък родителите, които цял живот пазят децата си и не ги пускат да правят грешки, накрая нищо не става от тия деца. Накрая хората ще станат зомбита, запомнете ми думата, технологията ще върши всичко вместо тях.