4 253 0

Камионът на Tesla ще се прави и от клиенти

Камионът на Tesla ще се прави и от клиенти
Радослав Славчев

Компанията Tesla ще разреши на своите бъдещи клиенти да вземат пряко участие в процеса на разработка на новия електрически камион, който компанията прави в момента. Това заяви лично Илон Мъск на заседание на акционерите.

"Искаме бъдещите ползватели на този камион да бъдат тясно свързани с процеса на разработка, като по този начин ще ни помогнат да създадем превозно средство, което изцяло ще отговаря на изискванията им", каза Мъск по време на сбирката.

Според ръководителя на компанията новите електрически камиони ще се управляват като спортен автомобил и в същото време ще превъзхождат сегашните дизелови аналози по всички показатели, в това число по мощност и по автономен пробег.

Премиерата на първия прототип е насрочена за септември тази година, а в серийно производство електрическият камион ще влезе след година и половина. Тийзър на новия камион беше показан по време на заседанието.Още по темата

 • Камионът на Tesla ще изминава 500км

  Камионът на Tesla ще изминава 500км

  Според вътрешни източници товарният автомобил на американския производител на електрически превозни средства Tesla Semi ще изминава до 500 километра ...
  25.08.2017
  7 970
  31

Напиши коментар:


Публикувай