Last news in Fakti

9 Юни, 2017 13:20 5 871 2

Преводач в джоба

  • lagbar-
  • ili-
  • преводач-
  • превод
Преводач в джоба - 1

Японската компания Lagbar пусна в продажба устройство, което умее да превежда на почти всякакви езици. Всъщност ILI е по-скоро джобен разговорник, отколкото преводач, тъй като борави с най-употребяваните фрази и помага само при разговори на елементарно равнище, но въпреки това помага за падането на езиковите бариери.

Преводач в джоба

Едно от безспорните предимства на джаджата са компактните размери. ILI се побира в дланта, може да виси на врата или да седи в джоба. Управлява се съвсем лесно - за превод просто трябва да се задържи натиснат бутон и да се произнесе съответната фраза и само 0.2 секунди по-късно преводът е готов.

Преводач в джоба

ILI не се нуждае от връзка с интернет, за да работи. Това е огромен плюс за пътешественици, които обикалят отдалечени райони и екзотични страни.

Преводач в джоба

Джобният разговорник обаче има и недостатъци, най-сериозният от които е липсата на обратна връзка. ILI превежда само от един език на друг, но не и обратното. На този етап изборът от езици също не е особено широк, но постоянно се обогатява. Цената при предварителна поръчка е $199, с $50 по-малко от стандартната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    2 4 Отговор
    Устройство със съмнителни ползи, конкретно за това.
    Не се и съмнявам че за в бъдеще ще има такива, базирани на изкуствения интелект.
  • 2 Джаджата

    7 0 Отговор
    Да, да сспираме да учим езици значи . Само джаджата ток да има и ще съм номер ино на плажа .