Last news in Fakti

12 Юни, 2017 13:00 49 938 50

МПС-та с вечна гаранция: Има ги и у нас

  • трактор-
  • мпс-
  • вечна гаранция
МПС-та с вечна гаранция: Има ги и у нас - 1

Такива са автомобилите произведени в Германия от 1950-а до 1990-а, да служат вечно на своите собственици. Знаете ли обаче, че подобен е и случая с останалата мобилна техника, без значение дали е селскостопанска, автомобилна, мотоциклетна или военна.

Винаги да са на разположение, без значение дали е захвърлен на полето или подложен на най-коварната метеорологична обстановка, с години не пален и използван. Тези превозни средства са създавани от инженери, които са мислили за 50 години напред.МПС-та с вечна гаранция: Има ги и у нас

Въпросните МПС са създавани да се използват и служат, без да се чупят или да дават дефекти, а техните собственици да разчитат на тях във всеки момент при нужда. За съжаление нещата след 1990 година се променят.

Инженерите създатели на такива вечни моторни превозни средства вече не са на мода, а някои от тях дори биват уволнени, за да няма такива машини, които не дават дефекти. Сега на ход са инженерите на машини и автомобили, при които, след като изтече гаранционният им срок, моментално се развалят.МПС-та с вечна гаранция: Има ги и у нас

Днес производителите искат да печелят и от резервни части и дефектирали компоненти. Видеото, което ви показваме по-долу е заснето в България. В него ще видите как една такава машина произведена през 1956 година служи безпроблемно на своя собственик.

Той я нарича Германска каска и без значение колко години не е палена и работено с нея тя е безотказна. За 65-те си години живот тя никога не е ремонтирана, защото никога не е дефектирала. С две думи, създадена е да е вечна и да надживее четири поколения. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Габо

    12 14 Отговор
    Трактор даси купешцена ниска цена
  • 2 Архитект

    52 20 Отговор
    Верно е.... мерцедес 123 модел е такъв и наистина инженерите които са ги създали са уволнени.Нямат чупене и разваляне а сега съм с МЛ 2008 год. Вече с две турбота и две скоростни котии назад.
  • 3 Бай брадър

    41 4 Отговор
    Верно е така
  • 4 Николай Васланков

    24 10 Отговор
    Нямат чупене и дефекти.Всичко ново е направено фирмите произвели го да продават части поне 25 г. Имам джип бмв 3 скоростни кавтоматични съм му сменил за 5 год.До 5 година бе 6 след това уауууу без мъни останах.
  • 5 ЗСтопанин

    42 4 Отговор
    Евала, браво немска машина, не я плашат сняг, вода и слънце. Явно по онова време са влагани по-качествени материали и човешка мисъл :)
  • 6 Zpa

    19 58 Отговор
    Вечна машина няма. Това са пълни глупости. Просто автомобилите станаха по-сложни като устройство, с повече системи, пазара се разрастна и съответно се търси оптимизация при производството, при което е нормално да има компромиси. Еко нормите също оказаха ефект.

    Това е малко като да жалиш по комунизма. Времената се менят, свиквайте.
  • 7 Ауди А8

    24 3 Отговор
    Не ми се говори за новите коли.Атози трактор що не се рециклира ще струва кинти в Германия.
  • 8 Осман

    21 37 Отговор
    Това е лъжа че не е пален от6години за това време горивото му щеше да падне и да засмучи въздух а не видях да нагнетят гориво с инжектира ,стартерът щеше да се спечели за същото това време и гумите му поне щяха да са прегрели и омекнали,звукът на двигателя щеше да е съвсем друг докато качи масло и смазване работните възли
  • 9 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    17 9 Отговор
    Добре де виждате какви дараци са новите коли и нарочно се трошат и ви земат парите за ремонти и части та петането ми е защо не си вземете пура или мечок да ги стегнете ако са занемарени и да ги карате доживот?например един мечок s500 и без друго са на цената на опел

    Коментиран от #10

  • 10 станишев

    21 4 Отговор

    До коментар #9 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Аз това направих и си карам BMW E38 740i вече 6-та година вече с минимални нерви и за малко пари

    Коментиран от #14

  • 11 МАРИН

    17 2 Отговор
    Как да си купя нова кола,как.Наистина са некачествени,спрвизите до петата година ни дерат за масла и подръжка.Няма модел в който не е заложено дадена част да дефектира за да може часта да се продаава с години.Това са не писани Закони на производителите.Ще ви дам пример във всички морги за автомобили се търсят едни и същи неща които са дефектирали. Аз имам мерцедес с200 цди, 2005 год. вчупи ми се парното духа само във краката ,отивам в магазина ми казват 300 лв. моторче за нагласяне на клапата... било дефектно.На всички коли и марки си го залагат дефекта за да печелят от части и то точно след 5 год.
  • 12 гост

    14 3 Отговор
    Произвежда се това, което клиентът търси. А клиентът не е този който кара колата след 15-20 години, а този който си я купува от магазина и има намерение да я кара към 7-8. Просто се опитвам да кажа, че не е някаква глобална конспирация.
  • 13 Иван

    30 3 Отговор
    Не бях чел скоро толкова неграмотно написани коментари ...
  • 14 БМВ НЕ КОН

    4 24 Отговор

    До коментар #10 от "станишев":

    похвално!Явно разбираш ....ЕДИН БОГ В НЕБЕТО ЕДИН АВТОМОБИЛ НА ШОСЕТО-БМВ!!!
  • 15 До Иван от Иван

    10 16 Отговор
    Ти учител по български ли си ???
    Остави хората да си пишат как искат.Що не даваш съвети и в Народно събрание , там не могат и да говорят.Всички знаем за проблемите при писането от телефон..всички грешим.
  • 16 Зомбита

    12 4 Отговор
    Това зомби трактор е за филм на ужасите.
  • 17 Чончев

    5 6 Отговор
    Сигурно харчи 4 литра на час като го гледам.
  • 18 Иван

    33 0 Отговор
    Работя на бензиностанция в Германия и съм виждал доста такива трактори производство от 50–60 год. все още на активна служба.Но за разлика от този екземпляр в отлично състояние.Освен това съм собственик на Опел Рекорд модел 1977.Не бях го палил 3,5 години и също запали лесно.Вярно е това дето казват,че не може да се развали,защото електроника просто липсва.Всичко е чиста механика.Евтино и лесно за смяна.Отдавна не го карам,но не смятам да го продавам.
  • 19 Magapasa

    12 8 Отговор
    Да живее гоуфо ВЕ 4444 ЕН
  • 20 Бай Иван

    11 7 Отговор
    Тревата под трактора е повалена,което ще рече,че трактора на ход са го завряли там или да са го дърпали.Най-вероятно първото.Но съм сигурен,че и 10 години да не е пален,ще запали от раз.Проста и надеждна механика без никаква калпава електроника.
  • 21 До Бай Иван

    8 8 Отговор
    Държавата се нуждае от криминалисти като теб .Знаеш ли как ни интерисуват болните ти разследвания бастун такъв.Чети статията и виж истината в нея , къде отиде и на криминалист да се правиш.Кучетата са направили пътека до него да си пишкат🤣🤣🤣🤣.
  • 22 никос

    21 0 Отговор
    Във Кипър съм виждал такива и си работят перфектно. За съжаление и аз да си кажа имам нов модел кола но ако си намеря мерцедес пура преди 90 -те, бих си купил.Писна ми от чистене на грешки вече.
  • 23 БМВ

    13 3 Отговор
    Имам БМВ от 1988 год. и не го давам за нищо на света.
  • 24 Иван

    17 1 Отговор
    Ретро, но пали и с бутане. Я запалете някоя нова с бутане а !!!
    Само със кибрит ,,,,,,,, Наслаждавайте се на клипа защото с новите модели техника само страдаме.
  • 25 van4eto

    4 4 Отговор
    toq traktor go znam ot mnogo godini e zavrian na tva pole mnogo qka mashina
  • 26 тревор ачмонек

    35 1 Отговор
    Браво за статията! Омръзна ни да четеме за кражби, убийства и шибани политици! Още такива статии да правите!
  • 27 БЪЛХАрия

    15 1 Отговор
    МАШИНАТА Е ЖЕСТОКА САМО ЧЕ СОБСТВЕНИКА НЕ Я ЗАСЛУЖАВА .ПЕТ ЛЕВА НЯМА ЛИ ЗА ЕДНА КУТИЯ БОЯ .ТУЙ ЧЕ Е ЗАЕБАЛ НА КЪРА НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ.
  • 28 ХЮШ

    6 5 Отговор
    Бе то и гумите му напомпани бе

    Коментиран от #31

  • 29 Никито Иванов

    7 2 Отговор
    железни са, моята е на 40 години и още толкова ще се кара :) до към 2000 година биваха като качество, после ...... СМРАД :(
  • 30 Тошко Николов

    10 2 Отговор
    Това са машини които никога няма да те предадат.Сняг,дъж,лед и жега не го плашат.В Сирия дърпат оръдията с тях по дискавари съм го виждал.
  • 31 бай Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "ХЮШ":

    за тези които не знаят когато машината е изрядна в този случай най-вече гумите и 20 години да стои няма да спаднат лично аз имам mz което не беше карано от 10 години и като го изкарах гумите му не бяха спаднали само за информазия без никаква критика риаш ли😊😊
  • 32 Булгар

    8 1 Отговор
    Браво бе, размяхте ме 🤣. Отдавна не бях виждал такава машина от детсвото си- браво,браво. Да е жив и здрав собственика и ще ги сварим с моя булгар някой ден.Наздраве
  • 33 Алелууууя

    11 1 Отговор
    Дай го бре тоя трактор да натоваря цялото народно събрание и в някой язовир.
  • 34 Иво

    2 1 Отговор
    Недей с тоя трактор да ги хвърляш в язовира че ще оцелеят. Дай с някой нов дарак.
  • 35

    3 5 Отговор
    алооооо по полека,тази легналата трева под него,малко май са го съживявали поне 2 дена и лекинко са го бутнали в ...балдарана...пък после дай сега със сърпа да стигнем до него от другата страна,че то вече дизела като стои 3 месеца и за печката не става,ама карай,,,иначе откакто търговците казват на инженерите как се правят коли ще е така,че нали тази индустрия и други такива движат икономиките на цяла Европа.
  • 36 До Donika Bojkova

    0 4 Отговор
    Како .... ела те кача на трактора, моля те.Да видиш дали тревата е омачкана и кой инженер е създал предпазното средство за она работа.
  • 37 Катаджия

    6 0 Отговор
    Каквото и да си говорим истинските коли изчезнаха от пазара преди 10 год.
  • 38 Доктора

    3 2 Отговор
    Donika Bojkova ти да не си спря лекарствата с водорасли бе душа,не виждаш ли , че кучетата го ползват отдолу да правят любов затова е потъпкано а нафтата е от Гърция и е червена няма губене на качество 10 години.
  • 39 hmhmhm

    6 2 Отговор
    Всяко нещо си има срок на годност и експлоатация. Заради тъпите еко норми ги направиха автомобилите бъкани с електроника филтри и всякакви глупости на Ви еко боклуци.
  • 40 Батман

    3 0 Отговор
    Този трактор е от филма Батман се завръща, е.аси вампиро.
  • 41 Новобранец

    2 0 Отговор
    Вижте това филмче .Мисля че ще разпръсне малко светлина по темата.
    https://youtu.be/Agr89PUwdsM
  • 42 Дженев

    2 4 Отговор
    А бе машинката си е добра,ама клипчето много фалшиво.На коментатор 21 ще му кажа,че може да не сме криминалисти ,ама не сме и баламурници като тебе.Всеки виждал такова МПС зарязано на
    "мека" земя е забелязал,че натъва.Потеглянето макар и с напомпани гуми става доста трудно.Петната по гумите на които са стояли толкова време си личат доста отчетливо при завъртане.Всички забелязаха отъпканата трева от гумите.Това с кучетата го разправяй в детската градина.Да не се ровим още.Адмирации за машинката,ама нямаше нужда от инсценировка.
  • 43 До -Дженев

    7 2 Отговор
    Ейй заради такива комплексари като теб Дженев които са от село и нямат поглед наляво и надясно сме на това дередже във таз държава.Все много знаете и сте най,най големите кримки.Само да ви кажа ,че и да взимате пръстови отпечатъци от оная му работа одолу на трактора къде се клати и вие я виждате на никой не му дреме.Темата е друга но вие сте далеч от трезво мислещите хора.Затова търсете висналия маркуч на трактора и си говорете на воля къде ще си го забутате.
  • 44 Веско Николов

    1 0 Отговор
    Браво,браво това ми хареса.Дженев ли си, Джина ли си рови си на воля.Виж маркуча е на 65 год. и е измачкал тревата. Дали не е бил в ремаркето преди това хахахаха.
  • 45 БМВ

    9 2 Отговор
    Я си спорете другаде бе хора .Истина е,че старите автомобили са качественни и надежни това е.
    Лека вечер
  • 46 Владко

    4 0 Отговор
    За тези години на които е този трактор и както си пали мога да кажа само евала.Аз търся да си купя стар голф 1 и да си го реставрирам и никога няма да си помисля за друга кола вече.
  • 47 Loshiq

    2 0 Отговор
    Вида му е като на стършел
  • 48 гостъ

    6 0 Отговор
    Имам нафта за отопление от татово и съм карал колата с нея доста пъти върви по-добре отколкото с тази от шела а е над 25 годишна за какви срокове от 3 години ми говорите. без опит само си тракате на клавиатурата.Светът няма нужда от мнения на неграмотници ,простаци и тн.а,от факти и опит.Мнения се изказват в области,където такива липсват .Кажи колко е срока на годност на нефта,газта и газовия кондензат,с който някои директно си карат колите та да знаем кога да затваряме находищата...
  • 49 Тайгър

    0 0 Отговор
    .аси машината
  • 50 Kiro

    1 0 Отговор
    Уникална машинка .Виждал съм я в Любимец един полицай ги има 3 такива.