3 567 7

Amazon ще продава коли в Европа

Amazon ще продава коли в Европа
Георги Касабов

Най-големият онлайн магазин в света Amazon планира дигитална атака на автомобилния пазар в Европа, съобщава Automobilwoche. Компанията на Джордж Безос вече инвестира сериозни суми в изграждането на база в Люксембург, от която ще се управлява онлайн търговията с коли на Стария континент.

Гигантът смята да започне продажби първо във Великобритания. Целта на Amazon е да измести традиционните дилъри и в момента привлича служители с доста по-високи заплати от средното за отрасъла.

От компанията не уточняват дали ще търгуват само с нови, или и с употребявани автомобили. Засега формулата е изпробвана с експериментални кампании, в рамките на които са осъществявани онлайн продажби на Fiat, Hyundai и Opel.

От Amazon вече натискали производителите да подкрепят новия търговски модел с предоставяне на коли за тест. Засега платформата предоставя възможност за пробно шофиране на някои модели на Mercedes-Benz.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • клиент
  Отговор
  1 17:26  13.06.17
  С дрон ли ще ги доставят?

  Коментиран от #4

 • жоржи
  Отговор
  2 20:48  13.06.17
  Джеф Безос, не Джордж
 • база в Люксембург
  Отговор
  3 00:36  14.06.17
  Чудесна новина! Очаквам с нетърпение развитието на тази идея! Време е мургавите джамбази с кални, чакълени дворчета да изчезнат от покрайнините на градовете - отвратителна гледка!!!
 • гост
  Отговор
  4 09:50  14.06.17

  До коментар #1 от "клиент":

  Не , с най-обикновена платформа , която ще струва стотина лева за разстояния от 150-200 км , а след десетина години и много по-малко . Как ти звучи сравнено с няколко милиона за "шоу руум" и по-няколко десетки хиляди на месец за персонал и текущи разходи ?
 • Бобо
  Отговор
  5 10:51  14.06.17
  Видях базата преди 4 месеца. Построена е точно до магистралата към Люксембург. Имат соларни панели и тн, а в близост има и ветро-парк. Изобщо зелена енергия и добра реклама. Да видим на какви цени ще тръгнат автомобилите, все пак и немеца трябва да заработи.

  Коментиран от #6

 • гост
  Отговор
  6 13:08  14.06.17

  До коментар #5 от "Бобо":

  Тесла вече повече от пет години работи без дилъри с директни поръчки в интернет и даже води няколко дела с организации на американски дилъри които твърдяха , че не можело да ги прескача , ама като гледам нито продажби , нито поръчки и липсват , та някои хора ще духат яко супата . Така , че Амазон ако не убеди производителите , че надценката ще е близка до себестойноста на доставката ще трябва да забрави за тоя бизнес
 • Амазон - Джеф Безос
  Отговор
  7 13:13  14.06.17
  Не, че нещо ама преди да пишете статия, правейки се на компетентни, моля проверете поне основната информация, защото не е Джордж Безос, а е Джеф Безос. Или просто не сме могли да го преведем от английски.

Напиши коментар:


Публикувай