8 690 4

Toyota помага на собствениците на Land Cruiser да оживеят

Toyota помага на собствениците на Land Cruiser да оживеят
Радослав Славчев

Японците от Toyota разработиха една интересна джаджа, предназначена за всъдеходите Land Cruiser. Става дума за екстремна връзка, която има за цел да спаси живота на собствениците.

По-конкретно, иновацията е предназначена за отдалечените региони в Австралия, по пътищата на които все още няма покритие на мобилните оператори. В бъдеще устройството обаче ще може да се използва навсякъде по света.Любопитно е, че в Австралия моделът Land Cruiser е най-разпространения всъдеход, а самото устройство се интегрира в него и представлява малък предавател, превръщащ колата в Wi-Fi точка, способна да приема и предава сигнал в радиус от 25 километра.

Съобщенията могат да се препредават от автомобил на автомобил до момента в който съобщението достигне в зона, в която има налична мрежа и то може безпроблемно да достигне до предназначението си.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 10:34  27.06.17
  Тъпо - нали има GPS-и ,за какво им е такава глупост !?! За сравнение има часовници произведени от брайтлинг предвидени за екстремен алпинизъм излъчващи при натискане на бутон сигнал за помощ ,който се прихваща веднага от оператор позициониращ точно къде е бедстващия и изпраща сигнал към спасителен екип !

  Коментиран от #2, #3, #4

 • незнайко
  Отговор
  2 12:24  27.06.17

  До коментар #1 от "гост":

  Има да, но там където има покритие. Щом са го измислили, значи там няма покритие за GPS-и.
 • Пръцко
  Отговор
  3 01:58  28.06.17

  До коментар #1 от "гост":

  Мноооого умно - правиш ли разлика между GPS и GSM мрежа?!?
 • Камен
  Отговор
  4 13:22  28.06.17

  До коментар #1 от "гост":

  Абсолютно вярно. Само да добавя, че след активиране на СОС сигнала ако се установи злоупотреба има една прилична глоба. :) Аз имах удоволствието да имам за известно време такъв "Брайтлинг". Невероятен часовник и наистина животоспасяваща екстра ако битието ти е свързано с пребиваване в пусти, отдалечени райони и страни от т.нар. "Трети свят".

Напиши коментар:


Публикувай