2 273 2

Китайци продават достъп до частни камери

Китайци продават достъп до частни камери
Георги Касабов

Популярните напоследък видеокамери за дистанционно наблюдение, които предават сигнал до мобилни устройства в реално време, се превръщат в шпионски устройства срещу символични суми, констатират от китайските регулаторни органи. Устройствата, които се използват най-често за надзираване на деца, лесно се обръщат срещу родителите им.

От китайската Държавна служба за видеонаблюдение съобщават, че в страната се продава специален софтуер, който позволява включването към камерите на чужди хора. Цената на програмата е около $30.

Китайски хакери създават групи в най-големите социални мрежи, където се публикуват имената на собствениците с пароли за камерите в домовете им. Данни за стотици потребители се обменят безвъзмездно като доказателство, че схемата работи, след което имена и пароли за различни камери се продават заедно със софтуер за достъп.

Експерти коментират, че уязвими към атаки са най-вече собственици на камери, които не сменят потребителските си данни и пароли дълго време или запазват паролите по подразбиране, с които се доставят устройствата.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 11:56  27.06.17
  Като нямаше камери имаше повече деца. Сега с камери за тяхното наблюдение, стават все по малко! Да не забравяме, че човека е все пак "животно" но мислещо!

  Коментиран от #2

 • Пръцко
  Отговор
  2 01:49  28.06.17

  До коментар #1 от "незнайко":

  Прав си, ама само за нас - малцинствените вече бели граждани на Европата. Китай и Индия се надпреварват кой пръв ще роди двумилиардния гражданин на страната, а нашите - местните орки се плодят до безпаметност...

Напиши коментар:


Публикувай