3 479 2

Предно стъкло без рамка

Предно стъкло без рамка

Японската компания Teijin представи нови тип ветроупорно стъкло за кабриолети, което не се нуждае от рамка. Технологията бе демонстрирана с електрическия роудстър Tommykaira ZZ на инженеринговото изложение в Нагоя (28-30 юни).

Новото стъкло е изработено от специален поликарбонат, който е 200 пъти по-здрав и 36% по-лек от стандартните аналози със сходни размери. Материалът покрива японските стандарти за безопасност, които влизат в сила през юли, а това значи, че ще може да се използва в серийни автомобили.

Предно стъкло без рамка

Предно стъкло без рамка

От Teijin са готови да започнат доставки веднага. Компанията се надява да привлече интереса на клиенти не само в Япония, а и в САЩ и Европа.

Tommykaira ZZ се оборудва с електромотор с мощност 305 к.с. Капацитетът на батериите позволява изминаването на 120 км с едно зареждане. Роудстърът набира 100 км/ч за 4 секунди и струва $70 000 (€61 400).


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • cabrio
  Отговор
  1 12:52  29.06.17
  Интересно решение и ефектно, но как ще решат заключването на гюрука или за сега е приложимо само за коли без гюрук т.е. постоянно открити?

  Коментиран от #2

 • Гоуст
  Отговор
  2 08:28  30.06.17

  До коментар #1 от "cabrio":

  Предполагам, че щом е поликарбонат, това позволява използването на стандартни инструменти за формоване/шприцоване на пластмаса и постигане на желаната форма за заключващия механизъм на гюрука.

Напиши коментар:


Публикувай