2 313 3

Соларните идеи на Зукърбърг

Соларните идеи на Зукърбърг

Един човек успя да промени начина, по-който си общуват хората по света - Марк Зукърбърг. Той обаче, не иска да спира само с това и следващата му стъпка е да предостави достъп до интернет на една друга голяма част от хора, които не са имали възможност досега. Проектът се нарича Aquila и представлява безпилотен соларен дрон, който действа като wi-fi точка.

Зукърбърг споделя, че когато Aquila е готова, в небето ще има флотилия от соларно-задвижвани дронове, които ще излъчват интернет сигнал по света. Днес повече от половината хора на планетата нямат достъп до интернет, но след време Aquila ще промени това. Ние успешно събрахме голямо количество информация, която ще ни помогне да увеличим ефектинвността, за да може след време дронът да остава месеци във въздуха.

В това видео дело на Зукърбърг в пустинните полета на Юма щата Аризона, ще видите втория успешен двучасов полет на соларния прототип.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 18:17  01.07.17
  Хич не ща да съм на мястото на "мобилните оператори" след 5-6 години , при положение , че още поне четири фирми от ИТ-гигантите готвят такива проекти за планетарен БЕЗПЛАТЕН интернет
 • АСК
  Отговор
  2 09:44  03.07.17
  На това самолетче му трябва трябва един ураган и е дотам. не лошо като идея, но с височина на полета под облачната покривка просто няма как да стане, с тия екстремни промени на времето дето се задават.

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 09:56  03.07.17

  До коментар #2 от "АСК":

  Ооо да , къде ли са тръгнали хора с по пет дипломи и един куп завършени печеливши проекти , финансирани от третата най-могъща компания на планетата , а не взимат акъл от тебе ??!! Наивници

Напиши коментар:


Публикувай