2 236 1

Дронът на Facebook в действие (ВИДЕО)

Дронът на Facebook в действие (ВИДЕО)
Радослав Славчев

Компанията Facebook обяви, че изпитаният на техния усъвършенстван дрон Aquila са преминали успешно и разпространи видео и информация по темата. Апаратът има за цел да доставя интернет в най-отдалечените кътчета на земята.

Втората му версия е престояла във въздуха 1.42 часа и е успял да кацне безпроблемно на 150 метрова пясъчна площадка. Ще припомним, че първата версия на Aquila не успя да се приземи заради силен вятър.

Това се случи през декември миналата година, като от тогава до днес инженерите са оправили всички недостатъци на летателния апарат или поне така твърдят от компанията.

В устройството са интегрирани множество нови сензори и датчици, които са подобрили значително както управляемостта, така и аеродинамиката. На практика новият ъпгрейд увеличава скоростта и височината на полета с 200%.

Идеята е Aquila да може да лети месеци наред на височина 18 - 27 километра над Земята, а за транслацията на данните ще се грижи лазерна система, която ще предава десет пъти по-бързо от сега съществуващите технологии. Летателният апарат ще се захранва от слънчева енергия. Вижте повече.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • новите робовладелци
    Отговор
    1 15:18  03.07.17
    Усилено се работи върху поробването на още души! Безплатно сиренце няма!

Напиши коментар:


Публикувай