4 Юли, 2017 10:31 22 489 11

S-Klasse сама излиза от завода

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • автономно шофиране
S-Klasse сама излиза от завода - 1

От Mercedes научиха новата S-Klasse самостоятелно да излиза от завода, в който е произведена. Компанията публикува видео, в което флагманския седан на марката, абсолютно автономно напуска предприятието в Зинделфинген. На пасажерската седалка е един от топ мениджърите на Mercedes-Benz Маркус Шафер.

От клипчето се вижда, че S-Klasse напълно самостоятелно маневрира, ускорява и спира, избягвайки различните препятствия по пътя си. Според информацията, съпътстваща видеото, автомобилът изминава в автономен режим 1.5 километра - от зоната за финален оглед, до паркинга извън халетата на завода. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 HONDA VTEC

    26 28 Отговор
    ako napravqt i sama da vliza v serviza,mnogo vreme 6te spesti na сobsvnicite.

    Коментиран от #2

  • 2 доко

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "HONDA VTEC":

    Да ама може да ти купи цигари и бира ако те мързи или гледаш мач.Нещо като Хонда да ти прави суши
  • 3 гост

    11 18 Отговор
    Тесла може да те вози напълно самостоятелно стотици километри по различни пътища, а не само да прави маневри на паркинг. Тези маневри могат да се правят от всяка кола със съвременен парктроник и навигационна система. Страхотен напредък за най-луксозната кола на МБ, няма накъде повече.

    Коментиран от #6

  • 4 Кой

    38 3 Отговор
    А кой печели от тези велики технологии? Хората, че няма да имат работа? Хората, които ще бъдат следени във всеки един момент? Хората, които няма да могат да спрат, просто ей така да видят пейзажа, защото няма обозначен паркинг и компютърната кола няма им ПОЗВОЛИ? Хората, които ако биват нападнати в колата си, ще бъдат избити в миг, защото колата е програмирана да не побутва нищо, дори "то" да държи оръжия срещу пътниците? Хората ли, че губят една свобода? Ааааа, забравих, вместо да карат, ще имат време да гледат сериали или да "пишат имейли".... имейли за коя работа, тази дето я е иззела някоя друга, супер яка технология. Замислете се и си вдигнете главите от айфоните.

    Коментиран от #5

  • 5 Morgoth

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "Кой":

    Не знам колко хора ще бъдат ограбени, защото нямат правото да сгазят някого, но мога лесно да предположа колко живота ще бъдат спасени заради бързите и правилни реакции на автоматиката, включително и защото не спира на непозволени места. Все пак мисля, че колите ще са доста склонни да се съобразяват с прищевките на хората, защото от това ще зависи коя марка ще си поръчаш. А загубата на работни места е нормална тенденция - нискоквалифицираната дейност се автоматизира като междувременно се отварят нови и нови места изискващи все по-висока квалификация. На това му се казва прогрес.

    Коментиран от #8

  • 6 Никой

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Поинтересувай се малко повече, преди да пишеш глупости.
  • 7 Куката

    14 2 Отговор
    Мечтая си за момента, когато много пиян ще допълзя до колата си и ще седна на задната седалка, а тя ще залакатуши по софийските улички към къщи. Точно в този момент ми да ме спре полицията за проверка и да ме попита "Алкохол употребили ли сте?".
  • 8 Кой 2

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Ти луд ли си бе?Кога точно изкуственият интелект ще замести човешкия не се знае, така че към този момент подобни технологии са несигурни.И не забравяй че при един злонамерен достъп до системата управляваща всички коли от една марка, ще стане ад!
  • 9 КОЛИ

    5 2 Отговор
    много се радвам за уникалните усилия положени за иноваця, а защо не иновират проектите от 20ти век за КОЛА КОЯТО НЕ ХАРЧИ НИЩО
  • 10 terminator

    0 1 Отговор
    Това е бате Арни кат' зародиш :-)
  • 11 яаож

    3 0 Отговор
    а па пасата сам влиза у сервиза