4 126 6

Volkswagen-ите ще си говорят един с друг

Радослав Славчев

Системата за общуване на автомобилите, която към момента условно се нарича Vehicle-to-Vehicle, в бъдеще ще спаси много човешки животи. В това твърдение са уверени специалистите от Volkswagen, които усилено работят на тяхната такава система. Те са на мнение, че през 2019 година серийните им автомобили ще са готови да общуват един с друг. Става дума не само за банални съобщения от рода на: "Напред има задръстване", а за доста по-сложно общуване.

Например, ако един автомобил е спрял на пешеходна пътека и забележи, че в близост до платното играе дете, забележи велосипедист на пътя или пък възрастен човек, пресичащ бавно платното, то той веднага ще предупреди другите автомобили, намиращи се в близост до него. Системата Vehicle-to-Vehicle ще работи на разстояние от 500 метра, което според специалистите е достатъчно да бъде решен проблем от сорта: "опасност зад ъгъла".Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай Киро
  Отговор
  1 10:57  04.07.17
  Те до сега се опитваха да ни убият с дизелите си и вредните емисии, а сега пък ще ни спасяват. Като знам колко са им трошливи колите , сигурно и тази система ще е токова надеждна.
 • onq s konq
  Отговор
  2 11:38  04.07.17
  В неделя един WV polo дето не си знае годините от улицата така ми интензивно говори 24 ч.с алармата си,че накрая му сварши въздуха/акумулатора/.Добре че съм с ПВЦ прозорци,та малко омекотих "разговора"!
 • Нафарфорий
  Отговор
  3 13:05  04.07.17
  Пази боже като ги докарат у българско - фолксвагените ще почнат да се псуват един друг!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
 • мъка
  Отговор
  4 16:37  04.07.17
  Тия от народната кола скоро ще почнат да си говорят сами
 • Язе
  Отговор
  5 21:31  04.07.17
  Разговор между два вагена-Ти колко масло изгори вчера? Хихигигиахах
 • аууууу
  Отговор
  6 08:22  05.07.17
  Че те и сега си говорят - от едната страна на кръстовището щрака като куполна картечница помпа-дюзата на един ваг.н, от другата и отговарят със същото. Даже си обменят и аромати (сиво-черна смрад)......

Напиши коментар:


Публикувай