Last news in Fakti

11 Юли, 2017 14:12 2 296 1

Хакери пуснаха DJI дроновете над забранени обекти

  • дронове-
  • хакери-
  • dji
Хакери пуснаха DJI дроновете над забранени обекти - 1

Правителствата на голяма част от държавите по света са приели законови мерки, с които принуждават производителите на дронове да използват специална програма, която да ограничава полетите над забранени обекти като затвори, летища и военни бази.

Не са малко онези от ползвателите на дронове, които искат да пренебрегнат въпросните забрани. Сега, те получиха интересен подарък от руски хакери. По-конкретно става дума за най-популярните дронове DJI.

Руските кибер специалисти разпространиха чрез Facebook и бизнес месинджъра Slack информация за това как могат да се заобиколят забраните. Докато от DJI реагират на проблема, от безплатната забранена услуга са се възползвали доста собственици на дронове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 3 Отговор
    е пускаш дрона над затвора, на следващият ден си от другата страна на решетките и разглеждаш лично.
    Гаранция желаещите ще намалеят драстично.