17 Юли, 2017 14:01 3 507 2

Илон Мъск пусна загадъчен сайт

  • x.com-
  • илон мъск
Илон Мъск пусна загадъчен сайт - 1

Основателят на SpaceX и Tesla Илон Мъск обяви в Twitter, че стартира нов уебсайт с адрес x.com. За момента на него се вижда само буквата "x", но предприемачът обещава това "многословие" да бъде поправено скоро.

Мъск основава компания с името x.com през 1999-а с идеята това да бъде "първата онлайн банка в света" и регистрира домейн със същото име. Година по-късно компанията се слива с Cofinity, собственика на PayPal.

Илон Мъск пусна загадъчен сайт

На 3 юли 2017 г. домейнът x.com е придобит от частно лице. Според PayPal купувачът е именно Илон Мъск. Условията по сделката не са обявени, но по оценки на TechCrunch сайтът струва поне $5 млн.

Мъск така е не е обявил за какво му е страницата. Спекулира се, че вероятно ще го използва за космическия проект SpaceX или популяризиране на електромобила Tesla Model X.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Няма нищо общо , става въпрос за новите крипто валути от рода на биткойн , които хвърчат в небесата тая година и скоро ще станат основна заплаха за традиционните "пари"
  • 2 незнайко

    1 0 Отговор
    Каквото и да направи, винаги ще е една крачка напред, спрямо настъпващата конкуренция. ТОВА Е ЧОВЕКЪТ !!!