21 Юли, 2017 16:13 3 196 13

Audi също изтегля 850 000 дизелови автомобили

  • ауди-
  • audi-
  • авто-
  • дизел-
  • картел

Преди два дена – Daimler, вчера – BMW, днес – Audi изтегля 850 хиляди дизелови коли, за да намалят вредното отделяне на азотни оксиди. Продължение на дизеловия скандал или картел?

Audi също изтегля 850 000 дизелови автомобили - 1
Снимка : БТА / АП

Дизеловият скандал се разраства с пълна сила – всеки ден нови факти излизат наяве. Дъщерната фирма на Volkswagen Audi обяви, че ще модифицира шест- и осемцилиндровите си дизелови мотори със стандарт за емисии на изгорели газове Euro 5 и Euro 6.

Подобно на конкурентите си от BMW и Mercedes-Benz модификациите ще се изразят в обновяване на софтуера и ще бъдат безплатни за собствениците на автомобилите. Услугата ще бъде предоставяна както в Европа, така и на другите на пазари.

От концерна споделят, че чрез подобрението целят да намалят замърсяването на въздуха в градовете. Собствениците на автомобили Porsche и Volkswagen с идентични двигатели също ще имат възможността да надградят софтуера си. От Audi обещават, че ще проверят и останалите си модели с дизелови двигатели за нередности, за да бъдат сигурни, че те не замърсяват наднормено околната среда.

Съмнение за картел в автоиндустрията?

Немските автопроизводители са съгласували помежду си цени, доставчици, технологии и контрола на емисиите на дизеловите си мотори, съобщава „Шпигел“. Според изданието това доказват показния, които от VW са дали на Комисията за защита на конкуренцията в Германия. Едно е сигурно – в следващите седмици автоконцерните ще трябва да отговарят на много въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ккк

    4 6 Отговор
    Е разбира се, че темата се екстраполира спорадично от какви ли не източници/заинтересовани страни. Но това не е информация. Новина-може би ? - но информация-НЕ!

    Аз лично, като човек много интересуващ се от автомобили разграничавам в последните няколко години две световни тенденции в автомобилостроенето/международната политика.

    Първата е висок стремеж на някои световни фирми към търсене и впоследствие предлагане на нови концепции / технологии за "по-добро" еко бъдеще и по -малко възползване от пазарното "безвремие" СЕГА с цел печалба от спекулата с тези уж предлагани нови технологии.

    Втората е мимикрично прикрито "търсене" на някои световни фирми и впоследствие предлагане на нови концепции / технологии за "по-добро" еко бъдеще и особено голямо възползване СЕГА от пазарното "безвремие" с цел огромна печалба от спекулата с тези уж предлагани нови технологии.

    Никога не бих назовал имена. Защото знам, че рекламата и антирекламата в този си вид - са подсъдни. Но знам също, че НЯКОИ в Света направиха милиони Чиста печалба от това - а в нашето БГ няколко отговорни /"политически"/ "демократично мислещи другари"- само евтини интрижки и пак си е същото -НИЩО.
  • 2 fuckdiesel

    12 8 Отговор
    Всичките да ги изтеглят, няма да липсват на никой. Дизел=смърт от азотен двуокис и канцерогенни сажди, = мизерия - гнусен звук, вибрации, смрад, мазна пушилка, която покри всичко в големите градове, а и не само там.....
    f.ckdiesel
  • 3 Въпрос

    7 1 Отговор
    Абе освен немски марки, други има ли изтеглени, за подобно нещо?

    Коментиран от #4

  • 4 Shmeker

    3 12 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    То кой прави друг добри дизели?

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 5 Гого

    2 3 Отговор
    Защо не спрат това производство на дизелови двигатели не знам толкова ли са ценни за производителите и без това като минат определени километри само пушат!
  • 6 Кожо

    2 1 Отговор
    Да ги модифицират значи да ги скопят ли?
  • 7 бай Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Shmeker":

    Японците
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Язе

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Shmeker":

    Виждаме колко са им добри дизелите.Където има чадещ дизел на 10 коли 9 са тези с "добрите"дизели.Вземи се образовай малко.Чакай като им подкарат и бензиновите, стой та се дръж.И това ще стане.
  • 10 Събуди се

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Shmeker":

    Скъсаха се да ги връщат,хванаха ги да лъжат яко и тоя шмекер ли е шматкер ли е си мисли че правят добри дизели.Правят масларници които понякога харчат и нафта.Вземи прогледни че ми става жал за теб.
  • 11 ддд

    0 0 Отговор
    е защо правят нафтови печки
    като са гадни?
    защо не ги правят на бензин?
    кое ги затруднява
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ккк

    0 0 Отговор
    А, пичове, явно много сложно се изразявам!

    Вие не ме разбирате и те така...те... Щом цъкате Минуси при мен, а по долу Плюсове, нещо има недоразбиране ?