2 431 13

Audi също изтегля 850 000 дизелови автомобили

Преди два дена – Daimler, вчера – BMW, днес – Audi изтегля 850 хиляди дизелови коли, за да намалят вредното отделяне на азотни оксиди. Продължение на дизеловия скандал или картел?

Снимка : БТА / АП
Снимка : БТА / АП
Александър Петков

Дизеловият скандал се разраства с пълна сила – всеки ден нови факти излизат наяве. Дъщерната фирма на Volkswagen Audi обяви, че ще модифицира шест- и осемцилиндровите си дизелови мотори със стандарт за емисии на изгорели газове Euro 5 и Euro 6.

Подобно на конкурентите си от BMW и Mercedes-Benz модификациите ще се изразят в обновяване на софтуера и ще бъдат безплатни за собствениците на автомобилите. Услугата ще бъде предоставяна както в Европа, така и на другите на пазари.

От концерна споделят, че чрез подобрението целят да намалят замърсяването на въздуха в градовете. Собствениците на автомобили Porsche и Volkswagen с идентични двигатели също ще имат възможността да надградят софтуера си. От Audi обещават, че ще проверят и останалите си модели с дизелови двигатели за нередности, за да бъдат сигурни, че те не замърсяват наднормено околната среда.

Съмнение за картел в автоиндустрията?

Немските автопроизводители са съгласували помежду си цени, доставчици, технологии и контрола на емисиите на дизеловите си мотори, съобщава „Шпигел“. Според изданието това доказват показния, които от VW са дали на Комисията за защита на конкуренцията в Германия. Едно е сигурно – в следващите седмици автоконцерните ще трябва да отговарят на много въпроси.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ккк (гост)
  Отговор
  1 16:49  21.07.17
  Е разбира се, че темата се екстраполира спорадично от какви ли не източници/заинтересовани страни. Но това не е информация. Новина-може би ? - но информация-НЕ!

  Аз лично, като човек много интересуващ се от автомобили разграничавам в последните няколко години две световни тенденции в автомобилостроенето/международната политика.

  Първата е висок стремеж на някои световни фирми към търсене и впоследствие предлагане на нови концепции / технологии за "по-добро" еко бъдеще и по -малко възползване от пазарното "безвремие" СЕГА с цел печалба от спекулата с тези уж предлагани нови технологии.

  Втората е мимикрично прикрито "търсене" на някои световни фирми и впоследствие предлагане на нови концепции / технологии за "по-добро" еко бъдеще и особено голямо възползване СЕГА от пазарното "безвремие" с цел огромна печалба от спекулата с тези уж предлагани нови технологии.

  Никога не бих назовал имена. Защото знам, че рекламата и антирекламата в този си вид - са подсъдни. Но знам също, че НЯКОИ в Света направиха милиони Чиста печалба от това - а в нашето БГ няколко отговорни /"политически"/ "демократично мислещи другари"- само евтини интрижки и пак си е същото -НИЩО.
 • fuckdiesel (гост)
  Отговор
  2 21:28  21.07.17
  Всичките да ги изтеглят, няма да липсват на никой. Дизел=смърт от азотен двуокис и канцерогенни сажди, = мизерия - гнусен звук, вибрации, смрад, мазна пушилка, която покри всичко в големите градове, а и не само там.....
  f.ckdiesel
 • Въпрос (гост)
  Отговор
  3 23:19  21.07.17
  Абе освен немски марки, други има ли изтеглени, за подобно нещо?

  Коментиран от #4

 • Shmeker (псевдоним)
  Отговор
  4 23:43  21.07.17

  До коментар #3 от "Въпрос":

  То кой прави друг добри дизели?

  Коментиран от #7, #9, #10

 • Гого (гост)
  Отговор
  5 15:45  22.07.17
  Защо не спрат това производство на дизелови двигатели не знам толкова ли са ценни за производителите и без това като минат определени километри само пушат!
 • Кожо (гост)
  Отговор
  6 08:46  23.07.17
  Да ги модифицират значи да ги скопят ли?
 • бай Иван (гост)
  Отговор
  7 16:33  23.07.17

  До коментар #4 от "Shmeker":

  Японците
 • 8 18:06  23.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Язе (гост)
  Отговор
  9 23:52  23.07.17

  До коментар #4 от "Shmeker":

  Виждаме колко са им добри дизелите.Където има чадещ дизел на 10 коли 9 са тези с "добрите"дизели.Вземи се образовай малко.Чакай като им подкарат и бензиновите, стой та се дръж.И това ще стане.
 • Събуди се (гост)
  Отговор
  10 00:01  24.07.17

  До коментар #4 от "Shmeker":

  Скъсаха се да ги връщат,хванаха ги да лъжат яко и тоя шмекер ли е шматкер ли е си мисли че правят добри дизели.Правят масларници които понякога харчат и нафта.Вземи прогледни че ми става жал за теб.
 • ддд (гост)
  Отговор
  11 06:57  25.07.17
  е защо правят нафтови печки
  като са гадни?
  защо не ги правят на бензин?
  кое ги затруднява
 • 12 14:55  25.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ккк (гост)
  Отговор
  13 23:11  26.07.17
  А, пичове, явно много сложно се изразявам!

  Вие не ме разбирате и те така...те... Щом цъкате Минуси при мен, а по долу Плюсове, нещо има недоразбиране ?

Напиши коментар:


Публикувай