23 Юли, 2017 18:20 2 263 1

Соларни панели в тротоарите

Соларни панели в тротоарите - 1

Унгарската старт-ъп компания Platio иска да вкара соларните панели в нова светлина. Идеята им, е да вградят соларните клетки в градската инфраструктура и така да осигурят възобновяема електроенергия за масовия човек - соларни тротоари, соларни улични мебели и буквално всичко, което може да функционира със соларни панели.

Соларни панели в тротоарите

В Будапеща това са тротоарни площи, в които спокойно може да заредите мобилните си устройства, такива са също и в търговски център в Астана, Казакстан - 80 квадратни метра създават напрежение от 11.7 киловата, които помагат на центъра да намали нуждата си от електроенергия. Те също си партнират и с Marina System Ibérica S.L. за съдаването на соларен понтон в Швеция, който да осигури ток за поддръжката на местно пристанище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Откога напрежението се мери в киловати?