27 Юли, 2017 13:09 2 546 0

Bosch и Daimler показаха автономен паркинг

  • bosch-
  • daimler-
  • автономен-
  • mercedes
Bosch и Daimler показаха автономен паркинг - 1
Снимка : Bosch

Изцяло автономният автомобил е още далеч. Експериментите на производителите обаче показват, че колите могат да извършват сами много компоненти от шофирането. В Щутгарт вече е създаден първият в света многоетажен паркинг, в който превозните средства влизат, паркират и излизат самостоятелно, съобщава немското информационно издание „Велт“.

В момента движението на автомобили без шофьор по улиците е забранено, което за жалост не позволява тестването на автономни разработки в реални условия. Въпреки това скоро иновативните коли ще могат да демонстрират, че са способни да извършват определени действия сами.

Доказателство е разработеният от Bosch и Daimler паркинг, който би трябвало да е достъпен от 2018 г. Той се намира в музея на Mercedes-Benz в Щутгарт и е с инсталирана специална технология - Automated Valet Parking. При тази система се съчетават интелигентна инфраструктура на паркинга от Bosch и специална електроника на автомобила от Daimler.

Bosch и Daimler показаха автономен паркинг
Снимка : Bosch

Автономната кола влиза в паркинга, намира паркомясто и по-късно излиза без намесата на шофьор. „Доближаваме се до съвършено автономното движение по-бързо, отколкото повечето хора си мислят. Този експеримент демонстрира колко развита вече е технологията“, заяви ръководителят на отдел „Автономно шофиране и активна сигурност“ в Mercedes-Benz Михаел Хафнер.

Automated Valet Parking е удобство за шофьорите. Чрез технологията паркингите могат да бъдат запълвани по-ефикасно. Според учените автономното паркиране позволява побирането на 20% повече автомобили. Все пак, въпреки реализирания напредък, на този етап въвеждането на автономната технология в частните паркинги е трудно постижимо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА