1 704 4

Русия с още забрани за сайтове

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Ангел Харизанов

Руският президент Владимир Путин е подписал указ, с който забранява формите на технологии, които осигуряват достъп до забранени в страната сайтове. Това ще бъде валидно от 1-ви ноември и означава, че забранява анонимния достъп до частни мрежи и проксита и доставчиците на интернет ще трябва да блокират сайтове, които предлагат подобна услуга.

Черният списък за Русия започва през 2012-та, като тогава включва типичните за забрана сайтове с наркотични вещества, детска порнография и самоубийства, но през 2013-та се вмъква разширението "с подозрения в екстремизъм". То естествено придобива много гъвкав смисъл и е доста всеобхватно. През 2015-та те почти забраняват сайтовете Reddit и Wikipedia, по подозрения, че съдържат текстове с употреба на наркотични вещества. Според местните медии обаче, това е било чисто показване на сила.

Това разбира се не е единствената държава - наскоро и Китай предприе същите мерки.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 00:28  02.08.17
  Хак на пропагандата на Сорос

  Коментиран от #3

 • Драйвър
  Отговор
  2 01:08  02.08.17
  Какво падение,преди демократична държава сега (за съжаление) Русия по свобода на словото е наравно със Китай и Северна Корея!Който сайт не спазва кремълската пропаганда бива спиран,който протестира бива арестуван,не се научиха,че със Сталински методи се стига до сталинското положение- международна изолация и студена война!

  Коментиран от #4

 • 3 01:27  02.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 09:19  03.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай