5 499 11

Сбогом Спинъри: Фиджет Куба е новият хит (ВИДЕО + СНИМКИ)

Фиджет Куба е проектиран от братята Матю и Марк МакЛахлан, които преди около 2 години бяха отговорни и за създаването на Apple Watch Duet

Девора Байкова

Въпросната играчка има за цел да намали стреса у хората, които я използват. Тя е във формата на куб, като на всяка от шестте страни са поставени различни джаджи.

Фиджет Куба тежи около 40 грама, а всяка от страните му е по 3.3 см, което го прави изключително компактен и лесен за пренасяне. Оригиналната му цена е $ 19, като може да бъде доставен навсякъде по света.

Съществуват девет цветови схеми, между които купувачите могат да избират.

Всяка от страните на компактното кубче има различен механизъм и функция, с помощта на които безпроблемно ще освободите натрупаното напрежение по време на работа, в училище или вкъщи: бутони, които при натискане наподобяват пукане на аерофолио за опаковане; подвижен джойстик; въртящ се циферблат; движещи се назъбени колелца; гладка повърхност за триене; копче, приличащо на превключвател на лампа.

Двамата братя създават Фиджет Куба с намерението да променят начина, по който обществото гледа на малките и незначителни движения като въртенето, натискането, триенето и щракането. „Според нас тези почти незабележими движения са много по-важни, отколкото изглеждат. Вярваме, че именно те са способни да ни накарат да се почувстваме по-отпуснати и отпочинали, и в някой случай дори да подобрят умствената и физическата ни дейност.“, казват МакЛахлан в изявление.

Големият въпрос обаче е дали нашумялото кубче си върши работата.

Наскоро изследователите от Университета на Роамптън в югозападната част на Лондон проведоха проучване, чиято цел била да се установи дали Фиджет кубчето в действителност намалява стреса у хората. За социалния експеримент учените подбрали група младежи, на които им предстояло интервю за работа. Те трябвало да представят 5-минутна презентация, в която да изброят своите качества и да убедят евентуалните си работодатели, че именно те са най-подходящи за дадения пост. Докато хората чакали техния ред да дойде, им било предложено да си поиграят с въпросното кубче.

Някои от кандидатите отказали дори да го пробват, други си поиграли с него за 3 минути, а трети пък не престанали да го правят, докато не дошъл техният ред да презентират. Изненадващо, хората, които си играли най-дълго време с Фиджет кубчето се представили най-добре на презентацията, като видимо изглеждали по-уверени, докато говорели, и отговаряли безпроблемно на въпросите на работодателите.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Bebsi
  Отговор
  1 13:55  04.08.17
  Az go imam v bqlo i rozovo I men lichno me uspokoqva

  Коментиран от #2, #3

 • Бебо
  Отговор
  2 14:55  04.08.17

  До коментар #1 от "Bebsi":

  А ти от какво се напрягаш толкова, мила?
 • 3 14:57  04.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Дядо Йоцо
  Отговор
  4 15:54  04.08.17
  Фиджет Куба ??? Написано така хората си мислят съвсем друго. Напънете си малко мозъчето и оправете превода ;)

 • Борис
  Отговор
  5 16:43  04.08.17
  Точно така си се пише как се пише според теб да те видим

  Коментиран от #7

 • 1024
  Отговор
  6 18:13  04.08.17
  Колко пари взехте от рекламата
 • Даскал Ботьо
  Отговор
  7 21:11  04.08.17

  До коментар #5 от "Борис":

  cube - куб Учете езици Борис
 • Веско механика
  Отговор
  8 10:19  05.08.17
  Веднага щом прочетох статията си го купих.
 • Истината
  Отговор
  9 15:08  05.08.17
  Най-голямата глупост която съм виждал.
 • Пича до Bebsi
  Отговор
  10 15:32  05.08.17
  До Bebsi: коте, да ти дам да си поиграеш с "фиджет уя". Гарантирам ти, че ще си много спокойна и без никакъв стрес след това ;)
 • HOI4O
  Отговор
  11 15:57  09.08.17
  Дали не са спрели порното,че само глупости пускат по пазара.......спинери......

Напиши коментар:


Публикувай