Last news in Fakti

4 Август, 2017 13:07 6 289 11

Сбогом Спинъри: Фиджет Куба е новият хит (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • спинъри-
  • фиджет спинъри-
  • куб-
  • фиджет куб

Фиджет Куба е проектиран от братята Матю и Марк МакЛахлан, които преди около 2 години бяха отговорни и за създаването на Apple Watch Duet

Въпросната играчка има за цел да намали стреса у хората, които я използват. Тя е във формата на куб, като на всяка от шестте страни са поставени различни джаджи.

Фиджет Куба тежи около 40 грама, а всяка от страните му е по 3.3 см, което го прави изключително компактен и лесен за пренасяне. Оригиналната му цена е $ 19, като може да бъде доставен навсякъде по света.

Съществуват девет цветови схеми, между които купувачите могат да избират.

Всяка от страните на компактното кубче има различен механизъм и функция, с помощта на които безпроблемно ще освободите натрупаното напрежение по време на работа, в училище или вкъщи: бутони, които при натискане наподобяват пукане на аерофолио за опаковане; подвижен джойстик; въртящ се циферблат; движещи се назъбени колелца; гладка повърхност за триене; копче, приличащо на превключвател на лампа.

Двамата братя създават Фиджет Куба с намерението да променят начина, по който обществото гледа на малките и незначителни движения като въртенето, натискането, триенето и щракането. „Според нас тези почти незабележими движения са много по-важни, отколкото изглеждат. Вярваме, че именно те са способни да ни накарат да се почувстваме по-отпуснати и отпочинали, и в някой случай дори да подобрят умствената и физическата ни дейност.“, казват МакЛахлан в изявление.

Големият въпрос обаче е дали нашумялото кубче си върши работата.

Наскоро изследователите от Университета на Роамптън в югозападната част на Лондон проведоха проучване, чиято цел била да се установи дали Фиджет кубчето в действителност намалява стреса у хората. За социалния експеримент учените подбрали група младежи, на които им предстояло интервю за работа. Те трябвало да представят 5-минутна презентация, в която да изброят своите качества и да убедят евентуалните си работодатели, че именно те са най-подходящи за дадения пост. Докато хората чакали техния ред да дойде, им било предложено да си поиграят с въпросното кубче.

Някои от кандидатите отказали дори да го пробват, други си поиграли с него за 3 минути, а трети пък не престанали да го правят, докато не дошъл техният ред да презентират. Изненадващо, хората, които си играли най-дълго време с Фиджет кубчето се представили най-добре на презентацията, като видимо изглеждали по-уверени, докато говорели, и отговаряли безпроблемно на въпросите на работодателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bebsi

    1 13 Отговор
    Az go imam v bqlo i rozovo
    I men lichno me uspokoqva

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Бебо

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Bebsi":

    А ти от какво се напрягаш толкова, мила?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дядо Йоцо

    17 1 Отговор
    Фиджет Куба ??? Написано така хората си мислят съвсем друго. Напънете си малко мозъчето и оправете превода ;)
  • 5 Борис

    2 12 Отговор
    Точно така си се пише как се пише според теб да те видим

    Коментиран от #7

  • 6 1024

    6 2 Отговор
    Колко пари взехте от рекламата
  • 7 Даскал Ботьо

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Борис":

    cube - куб
    Учете езици Борис
  • 8 Веско механика

    6 2 Отговор
    Веднага щом прочетох статията си го купих.
  • 9 Истината

    5 3 Отговор
    Най-голямата глупост която съм виждал.
  • 10 Пича до Bebsi

    15 1 Отговор
    До Bebsi: коте, да ти дам да си поиграеш с "фиджет уя". Гарантирам ти, че ще си много спокойна и без никакъв стрес след това ;)
  • 11 HOI4O

    0 0 Отговор
    Дали не са спрели порното,че само глупости пускат по пазара.......спинери......