Last news in Fakti

12 Август, 2017 23:32 2 102 4

Внушителна спортна зала от бамбук

Внушителна спортна зала от бамбук - 1

Позитивите, които има това растение са всеизвестни от стотици и хиляди години назад. Бамбукът служи отговорно във всевъзможни области на страните от Азия като най-популярен е в строителството. Тук обаче, не говорим за скеле при строеж на сграда, а за такава самата и то наистина внушителна.

Залата е изградена в училището Panyaden International School в тайландските планини от студиото Chiangmai Life Architects и може да се използва като пълноразмерно баскетболно и волейболно игрище като към тях има и няколко помощни. Капацитетът на зрители достига общо 300, а височината на тавана е 15 метра, които обаче, могат да се увеличават посредством хидравлични крака. Сравнено с нормалното строителство, това е намалило отделянето на въглероден двуокис с общо 90 %.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    2 4 Отговор
    Супер 18 век
  • 2 Коко

    5 0 Отговор
    Красота!
  • 3 гост

    5 0 Отговор
    бас държа че ще издържи повече от някой нови спортни съоръжения в нашата страна.....

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Със сигурност.
    Те навремето дедите ни са живяли в кирпичени къщи със зид от по 1 метър, после ние сме се пренесли в панелки със дебелина на стените 10см. И тук така, старите похвати и материали са много по-добри от новите, да не говорим колко са екологични. Колкото по-малко енергия за създаване и обработка на материал се влага, толкова по-добре. У нас всичко ново е бетон, итонг,пвц и стериопор. А в развитите страни строят по 6-8 етажа дървени сгради, страхотни архитектури със завидни енергийни свойства. Та ние сме зле, другите са нормалните.