1 609 4

Внушителна спортна зала от бамбук

Ангел Харизанов

Позитивите, които има това растение са всеизвестни от стотици и хиляди години назад. Бамбукът служи отговорно във всевъзможни области на страните от Азия като най-популярен е в строителството. Тук обаче, не говорим за скеле при строеж на сграда, а за такава самата и то наистина внушителна.

Залата е изградена в училището Panyaden International School в тайландските планини от студиото Chiangmai Life Architects и може да се използва като пълноразмерно баскетболно и волейболно игрище като към тях има и няколко помощни. Капацитетът на зрители достига общо 300, а височината на тавана е 15 метра, които обаче, могат да се увеличават посредством хидравлични крака. Сравнено с нормалното строителство, това е намалило отделянето на въглероден двуокис с общо 90 %.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Скорпион29
  Отговор
  1 23:37  12.08.17
  Супер 18 век
 • Коко
  Отговор
  2 15:08  13.08.17
  Красота!
 • гост
  Отговор
  3 11:20  14.08.17
  бас държа че ще издържи повече от някой нови спортни съоръжения в нашата страна.....

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  4 14:27  14.08.17

  До коментар #3 от "гост":

  Със сигурност. Те навремето дедите ни са живяли в кирпичени къщи със зид от по 1 метър, после ние сме се пренесли в панелки със дебелина на стените 10см. И тук така, старите похвати и материали са много по-добри от новите, да не говорим колко са екологични. Колкото по-малко енергия за създаване и обработка на материал се влага, толкова по-добре. У нас всичко ново е бетон, итонг,пвц и стериопор. А в развитите страни строят по 6-8 етажа дървени сгради, страхотни архитектури със завидни енергийни свойства. Та ние сме зле, другите са нормалните.

Напиши коментар:


Публикувай