1 852 5

Пътят на перфектното зъбно колело

Ангел Харизанов

В днешно време производството се е усложнило до граници, които трудно можем да подозираме. Естествено не говорим за нормални детайли от ежедневието ни, а за техника, която трябва да покаже на къде ще отиде бъдещето - състезателните автомобили в университетските надпревари. Те наистина прилагат сложни технически решения, за които трябват и перфектните части. Един от възловите малки детайли се оказва зъбното колело, на което ще видите сложният живот - от едно голо парче стомана, до напълно готова за изпълнение на служебните си задължения част.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Различен
  Отговор
  1 18:07  14.08.17
  Хубави машинки за обработка! Но тези да са чували нещо за Термообработка???? Ако това парче метал ми мине през ръцете, механичните му показатели ще скочат поне двойно! Но де специалисти разбиращи от това? Друго си е компютър, измервания механична обработка и до там! Боже, колко са неуки тия, ама голЕм го вадят!
 • Гошо от село
  Отговор
  2 08:11  15.08.17
  Приятел, не се излагай, ставаш смешен.

  Коментиран от #3

 • Различен
  Отговор
  3 10:53  15.08.17

  До коментар #2 от "Гошо от село":

  Кое ми е смешното?? Ако може нЕкаква обосновка, или си пишем просто така??
 • Гост
  Отговор
  4 08:42  17.08.17
  Определено въпросното зъбно колело е минало през термична обработка. Видеоклипът изобщо не дава всички процеси подробно - той само показва тук там някой стадий на производство.

  Коментиран от #5

 • Различен
  Отговор
  5 18:59  17.08.17

  До коментар #4 от "Гост":

  Ако е минало термообработка, барем едно измерване за твърдост щяха да дадат! И ако е минало, щеше последната му механична операция, да е шлайфане, а то не е! А ако е имало такава термообработка, то е трябвало да има и предварителна такава, а колелото поставено за механична обработка бе с блестяща част от сряза на ножовката, без окалина!

Напиши коментар:


Публикувай