8 090 4

Пътна камера разпознава коли без номера

Георги Касабов

Учени от Пекинския университет разработват камера за измерване на скоростта, която идентифицира автомобили без регистрационни табели. Технологията може да се използва и за проследяване на хора, съобщава Daily Mail.

Разпознаването на автомобила става по конкретните визуални особености като комбинация от цвета на каросерията и тапицерията, дефекти на лаковото покритие, различни украшения или допълнително оборудване, което променя външния вид.

Новата камера работи под управлението на изкуствен интелект, който умее да анализира характерните черти на всяка кола и да ги разделя на категории. Заснетото може да се съпоставя със записи от други камери, а автомобилът да бъде идентифициран независимо от регистрационния номер.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Терминатор
  Отговор
  1 10:10  14.08.17
  Пълна тъпотия,като гледам ще снима винетки плюшени играчки и емблеми.Вярно ли камерите снимат и цветове.После ще издирват нарушителите по отличителни белези.Цъкел на стъклото,ароматизатор борче-червен,кожени седалки леко скъсани и износен лост за скорости.По-добре да правят рентген снимка на зъбите и после при зъболекаря.Така ще ги хващат най-бързо.

  Коментиран от #2

 • Доволен
  Отговор
  2 10:58  14.08.17

  До коментар #1 от "Терминатор":

  Най -после да се появи разумен(умен)човек,придраскачите и троловете!!
 • Glavata
  Отговор
  3 12:26  14.08.17
  И предния ми джам е на 100% Снимайте ме хаха
 • естествен интелект
  Отговор
  4 16:41  14.08.17
  Новата камера работи под управлението на изкуствен интелект.... Е, ние пък в БГ-то си имаме няколко милиона "естествени интелекти", така че, новата им камера не ни трябва ! :-)

Напиши коментар:


Публикувай