Last news in Fakti

22 Август, 2017 04:00 11 368 22

Двигателят, спечелил Втората Световна Война

Двигателят, спечелил Втората Световна Война - 1

Познаваме Джей Лено като луд фен на автомобилите, но освен тях, той се вълнува и от всичко, което има двигател в себе си. Вълнува се толкова много, че се снабдява с двигателя на бомбардировачите P-51 Mustang и Lancaster, който се нарича Packard Merlin 1650-1. Той е имал чудовищна за тези години мощност от цели 1390 конски сили, а тя идва от V-образни 12 цилиндъра, които си помагат с принудително пълнене от компресор. Обемът на този двигател е интересното - цели 27 литра, като общото му тегло е впечатляващите 746 килограма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехаа

    125 45 Отговор
    Каква война я спечелил?!? До колкото си спомням СССР спечели Втората световна война! Ама много ви се иска янките да са в спечелили, ама Нееее!!!

    Коментиран от #7, #12, #22

  • 2 мда

    79 1 Отговор
    P-51 не е бомбардировач, а самия двигател е дело на Ролс Ройс.
  • 3 Бесен Язовец

    110 26 Отговор
    И какво по точно са бомбардирали САЩ и Британия освен мирна София?

    Коментиран от #8, #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 FW190

    24 4 Отговор
    ХХаххахахахаххххахахахах ...
    И тук идва звездата на BMW - 801 ..
    Има няма 1560 коня минимум, а да не говорим ако е на метанол и с компресор - 2600 коня !!!!
    Айде да се орие, и кротичко в ъгъла ...

    Коментиран от #13

  • 7 Гост

    31 54 Отговор

    До коментар #1 от "Ехаа":

    Вземи прочети малко преди да пишеш глупости! Там където са минали твоите любими пияни и крадливи руски з.дници трева не е никнала!
  • 8 icъщо

    30 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    и Дрезден...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НикиД

    33 36 Отговор
    двигателят спечелил войната е бил с карбураторно пълнене, което е довеждало до задавяне, или загасване при пикиране и маневри с голямо претоварване. германските самолети и по специално Месершмит са били с инжекционни двигатели снабдени с компресор, което е давало по-висока мощност при по нисък разход на гориво и по голяма устойчивост при попадение на куршуми в двигателя. а ватенките няма какво да ги коментираме, по онова време са били много назад в самолетите.
  • 11 Бай Иван

    22 6 Отговор
    В-2 който са го поставяли в Т34 е спечелил ВСВ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "FW190":

    Нез 2600 си ги заври знаеш къде хахахах виж 4 редовата звезда wasp major прави около 4500 кони 28 цилиндъра
    Монтира се на изтребител и на бомбер
  • 14 от града

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    ....и Дупница
  • 15 ААА

    5 3 Отговор
    Какво е добре да се знае. В началото на ВС германските самолети са превъзхождали тези на съюзниците. Чърчил лети до Канада и там уговаря един от най-добрите инженери по ДВГ, да помогне заедно с екипа си, и ги взима на обратно в Англия. Когато се касае за самолет ,най-важното е аеродинамиката на самият двигател , и после мощността. Ако ви прави впечатление това е двигател без картер ,или така нареченият сух картер. Маслото се подава в цилиндрите с помпи.Двигателя има силно обтекаем профил, с много по- ниско челно съпротивление, по-висока скорост,и всичко друго което следва от това, за да започне да доминира над германските самолети. В нито един от случаите английските загубени самолети не са надвишавали германските,напротив германските загуби над Ла Манша в самолети надвишават английските с около 40%. Сега ,че на някой английски самолет му е гаснел карбураторният двигател при стръмен вираж, а германският инжекционен се е държал стабилно , не е било система,и не е оказало особено внимание. Германците поради липса на суровини ,не успяват да се развиват особено бързо и да получат количествен и качествен превес. В последните 2години на войната липсата на суровини става хронична, и много изпреварили времето си разработки остават само на хартия. Та войната я спечелиха тези двигатели които спряха достъпа на Хитлер до суровини. Инженера кръщава двигателя на името на жена си "Мерелин" , тя е приготвяла храната на целият му екип- война е било ,нямало е време за ска

    Коментиран от #16

  • 16 ААА

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "ААА":

    Нямало е време за скатавки, всеки е трябвало да бъде полезен , и да изстрада победата, иначе-ГОРКО НА ПОБЕДЕНИТЕ.
  • 17 Мммм

    10 6 Отговор
    До коментар 7: Гостенино мисля, че Ти трябва да прочетеш и да се ограмотиш доста за да не пишеш своите злобнинин, защото ако не беше Съветската армия и самоотвержеността за защита на родината и семействата от нацистите сега сигурно отдавна да си изтъркан сапун.

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    8 9 Отговор

    До коментар #17 от "Мммм":

    То май ей такива като теб г.зоблизци е трябвало да стават на сапун . Само помисли малко преди да отговаряш . Виж една Германия преди 89 година разделена на две . Едните на каква икономика имаха и другите каква нямаха? Едните правят Порше, Мерцедес, БМВ , Ауди, Опел Фолксваген,МАН другите Трабант Вартбург и ИФА за това ли ми говориш ???? И си оправи малко правописа.
  • 19 1234

    14 4 Отговор
    Каква война е спечелил тоя.Я си помислете малко,кой спечели втората световна война а?СССР спечели войната ,а САЩ се включиха къде къде по късно и направиха най голямата ПРОСТОТИЯ правена единствено и само от тях в света,като хвърлиха ядрена бомба над градове с цивилно население в Япония.Ако това смятат за победа....?Трябва да ги съди международния съд,както съдиха Милошевич ,и Родован Караджич,макар,че те си защитаваха държавата,а американците да се изхвърлят,че имат ядрено оръжие хвърлиха две бомби над Япония.За това цял свят ги мрази,защото те са най големите разбойници.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Toto

    4 1 Отговор
    Чета и не мога да повярвам какви глупости може да роди хорската простотия абе и вие ли сте чели само Винету. От 1560к.с на спирт ставали2600 к.с.а като шибнеш две водки стават 5000к.с.А сега на въпроса кой спечели втората световна война отговор :боко т. бе интелигенция
  • 22 Янко партизанин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ехаа":

    От къде си спомняш,къде води боеве?