22 Август, 2017 10:27 17 883 40

Урал 8х8: нови снимки и информация за секретната армейска машина

  • урал-
  • 8х8-
  • 6308
Урал 8х8: нови снимки и информация за секретната армейска машина - 1

В интернет пространството се завъртяха нови, доста по-качествени фотографии, показващи ни как изглежда новия влекач Урал-6308, който е предназначен за превоз на тежка военна техника.

Към момента ролята на т.нар. "танковози" в руската армия се изпълнява от триосните влекачи КАМАЗ, които разполагат с мощност от 400 конски сили. Съвсем скоро те ще бъдат заменени от влекача на снимките Урал-6308.

Това, което прави впечатление в новата машина, е непривичната схема на разположение на четирите оси - една отпред и три отзад. Този вид окачване се нарича Tridem и се характеризира с наличието на пружини отзад и ресори на предната ос.Урал 8х8: нови снимки и информация за секретната армейска машина

Още една нехарактерна особеност е кабината, панелите на която могат да са, както от композитни материали, така и от специална бронирана стомана. Кабината е двуредна, но има и къса версия с един ред седалки.

Предположенията са, че новата машина е построена на базата на Урал-6370, който разполага с двигател ЯМЗ-652. Интересното за мотора е, че е лицензен от Renault. Скоростната кутия е ZF, а мостовете са унгарски от фирмата Raba.

В бъдеще руснаците ще заменят поетапно всички вносни компоненти с такива собствено производство. Така следващата година под капака ще се появи новия редови турбодизел ЯМЗ-780, който е с работен обем 12.4 литра и с мощност 600 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вярващ Путинист

    40 77 Отговор
    ура другари
    Слава на Путин
    Слава на КПСС
    Слава на Урал
    Да смажем прогнилия империалистически запад със Урал 8х8 над техните триколки Смарт
  • 2 Хлебич

    58 78 Отговор
    Французите им дали двигател, Немците скоростна кутия, Унгарците мостове........
    Руснака нещо сам може ли да измисли?

    Коментиран от #4

  • 3 BILL

    42 59 Отговор
    Може естествено. Може да измисли замяна на водката със спирт, дори с някакви препарати.
  • 4 Герберасите на власта

    83 29 Отговор

    До коментар #2 от "Хлебич":

    Добре е като пюем да се замислим къде сме ние ,нищо не произвежда ме суровините ни ги изнасят за жълти стотинки и печалбата от прекупвачте отива извън страната,те и петролните шеихове си купуват всичко но не виждам да ги плюете и като се замисли човек уж мразим комунистите а повечето ни стоки на известни марки произведени в P.R.C. дори по колите ни липсват оргинални части за нас всичко е по долна ръка но ние се радва ме ,а те си ни цакат с топла бира.

    Коментиран от #5, #34

  • 5 Пазарен Либерализатор

    38 54 Отговор

    До коментар #4 от "Герберасите на власта":

    Така преди време Хенри Форд се питал къде е, до като ръчкал някаква парна машина, занимавайки се със земеделие в бащината си ферма. После намерил съмишленици и инвеститори и след няколко опита създал Форд Мотър Къмпани. Първи внедрил поточна линия за производство и за няма 20-на години произвел 15 милиона автомобили. Така до ден днешен. Ако Хенри Форд беше имал нещастието да се роди в България фабриките му щяха да са национализирани от вмирисаните землянкаджии и сега щяха да са пусти сгради, защото където е имало комунизъм и рашки трева не никне. Бащината му ферма щеше да е част от ТКЗС, на което Рейгън щеше да е враг номер 1.
    Сега схвана ли къде сме ние и защо сме там?

    Коментиран от #6, #25, #36

  • 6 Различен

    55 17 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

    Така е!
    И ние, като сме се освободили, незнайно защо, сме решили, че трябва да имаме цар???? Въпреки думите за "Чиста и свята Република!" Защото ако ще да имаме цар, то и тогава сме си имали султан, и не е било нужно да се освобождаваме, защото пак някой ще ни зароби!
    И резултатът е 4 национални катастрофи от тази продажна царска фамилия! И когато Форд е правил поточни линии, ние сме воювали за измислени ценности на царчето. Губили сме територии, население, икономика, репарации. Та как точно да сме се развивали??? И преди Втората Световна Война пак сме на губещата страна. Пак изхранваме немска армия, която не е платила, все още, и лев за изхранването си и влаковите композиции с храна към Райха!
    Което довежда пак до орязване на територии и население и плащането на нови дългове и репарации! Та кога точно да правим това развитие, след като ФАЩ последните 150 години не са водили война на своята територия, а само на чужда, за ограбването на тези държави!

    Коментиран от #7

  • 7 Пазарен Либерализатор

    24 48 Отговор

    До коментар #6 от "Различен":

    Те и САЩ са преживели няколко депресиращи финансови катастрофи, ама е на, Форд продължават да правят автомобили. Просто там не е имало землянкаджии и руски ботуш, нито са изхранвали и плащали съветска окупация.
  • 8 weiss

    52 18 Отговор
    На кривата ракета космосът и пречи...Хайде да произведем едно промишлено изделие като руснаците, пък после да обясняваме колко пиели и как те са ни виновни , ще сме в л...та.

    Коментиран от #9

  • 9 Пазарен Либерализатор

    12 28 Отговор

    До коментар #8 от "weiss":

    Промишлено изделие като?

    Коментиран от #11, #16

  • 10 Работник

    51 11 Отговор
    не им се смейте ще си сложат техни си части спокойно...
    В бг-то всеки магазин е пълен с китайска или турска стока, то дори болтовете и гайките е редко да са родно производство а на руснаците тръгнали да се подиграват....
  • 11 цъ цъ цъ

    21 7 Отговор

    До коментар #9 от "Пазарен Либерализатор":

    Еми като това например-гледай троле..https://youtu.be/woSppUoAyGM

    Коментиран от #12

  • 12 Пазарен Либерализатор

    13 27 Отговор

    До коментар #11 от "цъ цъ цъ":

    За реакторите частите ги доставя Сименс.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 12334

    9 0 Отговор
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%92%D0%95%D0%A0
  • 16 Различен

    46 17 Отговор

    До коментар #9 от "Пазарен Либерализатор":

    Примерно, един обикновен гайчен ключ!
    Купих си прехвалено Гедоре, напънах го и камъкът му се пръсна! Иначе лъскаво, за хубост да го гледаш! Извадих си комплекта, купен от Русия на времето! Грозен, ама без грешка!!! Та си свърших работата!
    Може да е издялано в Русия, но е дурако устойчиво и работи!
    Та какво викаш произвеждаме днес? Щото какво произвеждахме навремето знам!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пазарен Либерализатор

    15 34 Отговор

    До коментар #16 от "Различен":

    BAHCO са инструментите, превъзхождат в пъти руската скрап. Въпроса не е само да произвеждаш, а и да реализираш продукт с ПЕЧАЛБА и да го правиш на открити пазари. Иначе за, петилетката се изпълняваше за 4 години и вместо да носи приход държавата дотираше производствата само и само да съществуват. Плановата икономика съсипа България.
  • 19 Топузакоф

    15 31 Отговор
    Престанете с тъпата агитация. Това е руско недоразумение.
  • 20 ники

    55 17 Отговор
    За тези които плюят най-голямата страна в света , страната с най-големите залежи на каквото се сетите , от чиста питейна вода до диаманти , страна в която са се родили велики учени , писатели и военни , страна която изследва космоса ...... коментирате с присмешка тази велика страна????
    Вижте в коя страна живеете , вижте вие какво сте направили и измислили, какво сте построили , как сте си възпитали децата , какво е станало от децата ви , каква държава сте изградили.....

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пазарен Либерализатор

    20 30 Отговор

    До коментар #20 от "ники":

    Не съди по семейството ти за останалите :)
  • 23 Пазарен Либерализатор

    16 27 Отговор

    До коментар #21 от "ахмак":

    Не съди по семейството ти за останалите :)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гоу хорст ин дъ ривър

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

    Така е пич, но комунизъм не се преборва с колониализъм. Не се преборва и като ликвидираш прохождащият малък и среден бизнес , и после да му правиш изкуствено дишане.

    Коментиран от #28

  • 26 Mercedes-Benz

    18 32 Отговор
    "В бъдеще руснаците ще заменят поетапно всички вносни компоненти с такива собствено производство."

    Да се чете "като изкопират вносните", инак искам да питам копейкаджийте, които изливат помия по България защо не коментират темата, ами веднага контрират с лъжи за милата ни родина? Ако е толкова лоша какво правите тук и защо влизате в български сайтове?
  • 27 Гедор

    9 12 Отговор
    До Различен
    ...купен от Русия на времето! ....
    И аз имам непълно вече Съветско гедоре. Вярно е, че е здраво.
    Но имал ли работа с ново произведени инструменти от РФ. Нямат нищо общо със здравината която помниш. Може би кантар с китайските ефтенджоси.
  • 28 Пазарен Либерализатор

    12 29 Отговор

    До коментар #25 от "Гоу хорст ин дъ ривър":

    Още поне 20 години ще се борим с тежкото тоталитарно комунистическо наследство. Без пазарна икономика не може да съществува никакво държавно управление освен диктатура.

    Коментиран от #32

  • 29 Random

    29 7 Отговор
    Това че частите не са произведени в Русия не ги бърка.
    Двигателя от следващата година ще е руски. А другото се произвежда по поръчка(спецификации на клиента).
    На немските конфекции над половината от частите са китайски, а някои модели се сглобят в други страни, вкл. Русия.

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Random

    9 3 Отговор

    До коментар #30 от "НИЩОЖЕСТВО":

    Всъщност имаме някакви заводи, ама се броят на пръстите на едната ръка.
  • 32 Знаещ

    22 4 Отговор

    До коментар #28 от "Пазарен Либерализатор":

    Защо само ние се борим, а другите отдавна са се преборили. Явно не ни е виновен комунизма. Ти скоро в Чехия и Унгария ходил ли си? И там е имало комунизъм и в Естония е имало комунизъм, но хората са светлинни години пред нас. За сегашното състояние не ни е виновен комунизма. През 1988 сме били 28-ма икономика в света според ООН, а сега след десетки години демокрация сме много по-назад. Ако си изберем управник като Виктор Орбан бързо ще дръпнем напред. Той гледа интереса на страната си без да се съобразява с чуждите страни и Унгария последните няколко години дръпна доста напред. За Германия северен поток може, а за България южен не може. Докато се оставяме да ни бъзикат и не се грижим за нашите собствени интереси така ще живеем.

    Коментиран от #39

  • 33 ДДД

    4 12 Отговор
    винаги като се създаде нещо
    се предполага че ще се
    подобрява с течение на времето
    тук обаче не:)))))))
    Публикувано във факти.бг: ще заменят поетапно всички вносни компоненти с такива собствено производство
  • 34 истината

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Герберасите на власта":

    альоуууу айде да не отконяваме темета по коминтерновски в друга посока
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ник

    27 5 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

    Да вземеш да си научиш историята на страната и после да разгледаш икономическата история на България преди да дрънкаш пълни! - Повтарям Пълни простотии! България не е била добре икономически развита така както си мислиш!
    До 1944 година страната има няколко войни с тежки загуби и национални катастрофи! Има загуба на територии и непосилни репарации особено след Ньойският Договор, които ако трябваше да спазваме щяхме да плащаме до 1983 година. Има само един много кратък период, в който аха - аха да върже двата края и идва Великата Депресия от така любимите ти Американци, които на всеки има няма 30-34 години правят по някоя световна криза!
    Тази криза винаги я решават как? - С война!
    Научи си историята момченце преди да дрънкаш простотии!
    - На кривата ракета космите и пречат!
    ЧЕТИ! - ОБРАЗОВАЙ СЕ ПРЕДИ ДА ДРЪНКАШ!

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ник

    6 6 Отговор

    До коментар #37 от "Пазарен Либерализатор":

    Голям късметлия си, че не те знам кой си за да те "възнаградя" за обръщението ти. - Наистина си голям късметлия!
    Препоръчвам ти пак да прочетеш последното си изказване и сравненията с Германия и да ги осмислиш. Пак ти давам съвет да вземеш да се образоваш! - Чети и то упорите защото наистина говориш абсолютни простотии! Вероятно си някой тъп работник някъде, който не знае как да си извади хляба сам или още по- зле тъп кърлеж чиято заплата идва от бюджета.
    Определено има да четеш много, ама много както нормалната Българска история така и история на икономиката включително и на Европа за по- сигурно след индустриалната революция.
    А да сравняваш ситуацията и потенциала на Германия с България преди и след 44 година е мекоказано идиотски и говори достатъчно, че си .... - Хайде да не те обиждам ама много, много не до чел и въобще нямаш идея как да изкараш сам и 5 лв самостоятелно.
    Лесно можеш да се ориентираш къде е разположено мнението ти предвид оценката на коментарите ти.
    Те са почти същите като на онази добричка кранта \ onq s konq\ . - Сиреч абсолютно неадекватен спрямо действителността. Учудвам се на глупостта да мислиш, че след като мнението ти е толкова критикувано да продължаваш да мислиш, че е адекватно! - Освен ако не си някой тъп трол на ГЕРБ! - Що то те са на такаво ниско ниво и са упорити в глупостта си!

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Random

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ник":

    Много добре казано!