22 Август, 2017 13:18 3 880 3

Google представи ОС Android 8.0 Oreo

  • google-
  • android-
  • 8.0-
  • oreo-
  • операционна система
Google представи ОС Android 8.0 Oreo - 1

Докато в САЩ наблюдаваха пълното слънчево затъмнение, корпорацията Google представи осмата версия на своята операционна система. Името на иновацията е Android 8.0 Oreo, като приставката е заимствана от популярните сладки на компанията Nabisco.

Според създателите на новата ОС, в нея има много подобрения, като изцяло са преработени панелът за управление и менюто за настройки. Налична е и т.нар. функция "автоматично запълване", появяват се нови индикатори за уведомления на различните приложения, както и функция "картина в картината".

Емотиконите са изменени също, обновени са и цветовите схеми, менюто за бързи настройки, като е добавена функция за използване на физическа клавиатура. Оптимизирана е и работата с фонови приложения, което води до по-нисък разход на енергия и респективно до повишаване на автономната работа на устройството.

Нова е и антивирусната програма Google Play Protect, която вече от типа "самообучаеми". Въпреки официалната презентация на операционната система, тя все още не е налична за нито един смартфон или мобилно устройство. Първите телефони, които ще бъдат снабдени с нея ще са фирмените устройства на Google - Pixel и Nexus.

В момента най-популярни от Android операционните системи са Android 6.0 Marshmallow, Android 5.0/5.1 Lollipop и Android 4.4 KitKat. Последната ОС преди появата на 8.0 Oreo е Android 7.0 Nougat, но тя към момента сред ползвателите тя е на четвърто място по популярност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DGI

    0 4 Отговор
    Ползвах андроид преди, ненавиждах айфоните и техните винаги едни и същи OS, андроида беше къде къде по-готин, емотиконки, скрийнсейвърчета, филмчета качваш ала бала, ама в един момент тоя андроид взе нещо да забива, да се бави и да не работи като преди. Ъпдейтнах го, още по-зле стана, батерията взе да се хаби 2 пъти по-бързо, още по-бавно взеха да зареждат приложенията. Отделно и работех с гугъл навигацията поне 3 пъти в седмицата, тогава беше най-големия зор - ако звънне някой до като ме навигира и става бомба - целия телефон забива, ни разговор, ни път следваш. Всички ми казваха да си взема Айфон - дадох близо 2000 лв и дето се вика се преродих... Повече тая малоумнородена система Андроид не искам да я видя!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 вес

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "DGI":

    Не разбрах каква е целта на коментара ти. Може би да ни светнеш, че си имал 2000 лева и са ти стигнали за прераждане.
  • 3 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "DGI":

    Ако хората в България имаха излишни 2000 лв, щяха да гледат деца, да ходят на почивка, да си купуват по-добра храна, да се грижат по-добре за зъбите и здравето си, не да си купят Iphone... Това, което си написал е цинично!