20 Декември, 2011 12:29 13 378 5

Първият летящ мотоциклет в света

  • крис малой-
  • hoverbike

 

Австралийският инженер Крис Малой е на път да осъществи мечтата на няколко поколения зрители на фантастични филми с идеята си за летящ мотоциклет. Малой вече има готов, напълно работещ прототип, който се казва Hoverbike.
 
За да направи летящия мотоциклет, австралиецът взима два четиритактови мотора с мощност по 80 киловата всеки. Към тях монтира обезопасени перки, които всъщност създават тягата. Авторът на проекта казва, че с тези агрегати Hoverbike може да лети доста високо.
По думите му летящият мотоциклет достига височина до 3 000 метра, а максималната му скорост е 278 км/ч. Тъй като това обаче не е необходимо и е доста опасно, Малой смята да ограничи летящия мотоциклет.
 
Средната височина на Hoverbike ще е от един до пет метра, а максималната скорост ще е в рамките на 200 км/ч. Така на практика се получава динамика на нормален мотоциклет, но благодарение на летящите способности на Hoverbike, той ще може без проблем да се справя с задръстванията.
На този етап е направено само едно изпитание, при което устройството е завързано с въжета за земята. Сега Малой смята да проведе и втори тест, който вече ще е пълноценен, а за по-голяма сигурност опитът ще е на голяма височина и пилотът ще е с парашут.
 
Ако и този тестът бъде успешен, Крис Малой възнамерява да пристъпи към серийно производство, като даже е определил и цената на летящия мотоциклет. Тя е $40 000, а предполагаемото производство, съобразено с потенциалните клиенти, е 1 000 екземпляра на година.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван иванов

    1 0 Отговор
    според мен ако това нещо наистина заработи както е планувано, много повече от 1000 човека ще се възползват всяка година.
  • 2 Петър Милев

    0 0 Отговор
    И защо ми изтрихте коментара? Какво некоректно или обидно видяхте?
  • 3 EKO

    0 2 Отговор
    И пак с ДВГ , и пак с петрол , който замърсява природата , и е невъзобновяем енергиен източник ...
    Не е ли време, човечеството най-после да порасне ...?
  • 4 папито

    0 0 Отговор
    Само един прототип да закупят китайците и до 2-ве години всеки 2-ри ще притежава такъв мотор . Така че пускайте го на пазара,защото хората отдавна мечтаят да летят.
  • 5 pitstop

    0 0 Отговор
    Няма причина да не заработи ,но без стабилизираща система ще е живо самоубийство.Трябват му поне три или четири перки за да е устойчиво без електроника.