3 049 0

Google Maps ще ни помага да паркираме

Александър Петков

От няколко месеца шофьори в 25 американски града имат достъп до Google Maps “Parking Difficulty” (трудност при паркиране). Функцията представлява рейтинг, който показва нивото на трудност за намиране на паркомясто. От тази седмица Google Maps “Parking Difficulty” ще бъде достъпен в още 25 града, повечето от които са в Европа.

Функцията е сравнително проста. След набирането на маршрут в приложението излиза рейтинг, както е показано на изображението отдолу.

Категориите са три - лимитаран, среден и лесен. Посланието е ясно: ако рейтингът, който се определя на база от събрани данни от други потребители на Google Maps, е лимитиран, по-добре да тръгнете по-рано, защото ще ви отнеме време да намерите паркомясто.

Функцията работи както на Apple, така и на Android устройства. Сред европейските градове, в които тя е вече достъпна, са Амстердам, Копенхаген, Барселона, Кьолн, Дармщат, Дюселдорф, Лондон, Мадрид, Малага, Манчестър, Милан, Москва, Мюнхен, Париж, Прага, Рим, Щутгарт и Валенсия.Напиши коментар:


Публикувай