2 141 2

Facebook си иска домейна от руска компания

Георги Касабов

Facebook е отправила искане към руската платежна система "Золотая корона" да отстъпи безвъзмездно домейна facebook.ru. Руснаците купили този адрес през 2005-а, две години преди най-голямата социална мрежа да стъпи в страната.

От Facebook определят ситуацията като "абсолютно неприемлива", тъй като са притежатели на търговската марка. Американците са определили като краен срок за доброволното отстъпване на домейна до 30 септември.

Руското законодателство предвижда глоба в размер на 5 млн. рубли (€72 500) или двукратната стойност на лиценза за неправомерно използване на чужда търговска марка. Досега домейнът facebook.ru е пренасочвал посетителите към сайта на "Золотая корона".

Собствениците на руската платежна система обаче са озадачени от искането, тъй като домейнът не е бил обект на претенции през изминалите 12 години, откакто са негови собственици. В момента "Золотая корона" се консултирала в юристи, за да подготви ответни действия.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Random
  Отговор
  1 13:29  04.09.17
  Има да си искат... Тоя гейсбук трябва да го затворят.
 • ЧЕСТНО
  Отговор
  2 16:16  04.09.17
  УШАНКИТЕ СИ СА ГО ПЛАТИЛИ В ГОДИНИ ГАТ ТОА БУК БЕ УЧЕНИЧКА. СЯ КРАВАРИТЕ АКО ИСКАТ ДА СИ ОТКУПЯТ ДА ВАДЯТ ЯКОООО КИНТИ ПЪК ТЕ НАГЛИТЕ ИСКАТ ДА ИМ ГО ПОДАРЯТ ПРЕДСТААШ ЛИ СИ НАГЛЕЦИТЕ

Напиши коментар:


Публикувай