1 442 4

Подвижен хладилник от Panasonic

Георги Касабов

Поговорката за Мохамед и планината, но с ожаднял потребител и хладилник в главните роли, явно е вдъхновила инженерите на Panasonic за създаването на величавия монумент на мързела от снимките. Японската компания възнамерява да пусне в продажба подвижен хладилник, който се отзовава на всяко повикване на стопанина и отива сам при него.

Хладилният робот може да се адаптира към плана на всяко жилище и да се настройва според предпочитанията на конкретен човек, изучавайки особеностите на характера му. Устройството съставя динамична карта на помещенията и се придвижва напълно самостоятелно, без да се блъска в препятствията или обитателите на къщата.

След кратко обучение хладилникът на Panasonic започва да изпълнява безпрекословно всички команди и не спира пред нищо, докато не изпълни желанията на стопанина си. Известно време за адаптация е нужно в случай, че е настъпила промяна в местоположението на някоя мебел или са пристигнали гости.

Японците имат съвсем сериозни намерения да пуснат роботизирания хладилник в серийно производство. От Panasonic смятат, че той би бил изключително полезен на първо място за възрастни, болни и трудноподвижни хора и чак след това за обикновени търтеи с много пари.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 14:59  05.09.17
  Ще е истински пробив да измислят самоходен кенеф, така може да друсаш крушата на всякъде, без да пропускаш важен мач, примерно. Иначе хладилника е твърде бавен, ммого по-бързо ще стигна до него за да си взема каквото е нужно.
 • B2R1
  Отговор
  2 15:52  05.09.17
  Първата серия, ще се казва "Бира", а командата с която, ще се вика е "Бира ела!"
 • 3 16:19  05.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 16:20  05.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай