2 015 4

Ford ще вгражда еърбегове в седалките

Георги Касабов

Американският автопроизводител Ford патентова седалки, които предотвратяват т.нар. гмуркане под обезопасителния колан при челен удар. В долната част на креслата има вградени компактни еърбегове.

Двата надуваеми елемента работят независимо един от друг и поглъщат енергията при фронтално стълкновение. При катастрофа те повдигат хоризонталната част на седалката и не допускат тялото на водача или пасажера до него да се плъзне под колана.

Ефектът се нарича "submarining" и може да предизвика фатални травми на вътрешните органи. Миналата година Ford патентова еърбег, който обгръща пътниците на задната седалка като в клетка.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 16:54  07.09.17
  Вместо да ми слагат хиляда еърбега дето струват вече колкото половината кола и пак няма никаква гаранция . че при катастрофа няма да има травми и то тежки , че и жертви , да вземат да сменят устройството дето причинява всички катастрофи - "шофьора" !!! И няма да има нужда от никакви еърбеци и даже колани , просто никой няма да върши идиотщини !

  Коментиран от #2, #4

 • Гост
  Отговор
  2 18:22  07.09.17

  До коментар #1 от "гост":

  Много филми брат ,това нещо нема как да стане хах

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 21:43  07.09.17

  До коментар #2 от "Гост":

  Не само ще стане , ами ще е задължително и нарушителите ще отиват в затвора , а няма да им се разминава с глоби и то до най-много 15 години
 • китайче
  Отговор
  4 17:53  09.09.17

  До коментар #1 от "гост":

  В днешно време еърбезите спасяват милиони животи бе ! Тии напушен ли си да дрънкаш такива глупости

Напиши коментар:


Публикувай