Last news in Fakti

12 Септември, 2017 13:45 3 344 3

Бионична леща дарява суперзрение

  • бионична леща-
  • зрение-
  • око-
  • ocumetics technology corporation

Канадската компания Ocumetics Technology обяви, че провежда изпитания на уникална бионична леща. Тя не само ще може да възвръща изгубено зрение, а ще предоставя почти свръхчовешки способности.

Изкуствената леща ще се имплантира с обикновена операция от катаракта ("перде") и ще намалява стократно натоварването на очните мускули. Пациентът ще придобива способността да фокусира зрението си върху невидими за невъоръжено око обекти без преумора за много дълго време.

За съжаление новата разработка няма да може да помага нито при лечението на далтонизъм и кератит (помътняване на роговицата), нито да възстановява функционалността на очния нерв. Засега цената на бионичните лещи е $3 200 (бройката, не чифта), но в бъдеще със сигурност ще поевтинеят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робокоп

    6 2 Отговор
    Скоро и изкуствен мозък!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Робокоп":

    Той е най-лесното , въпроса е по-скоро органичен или силициев

    Коментиран от #3

  • 3 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Intel или АМD :)