16 Септември, 2017 09:16 4 446 4

Как да цепим гиганти

Технологиите в момента са на изключително високо ниво, но понякога ни е интересно да се завърнем към корените. Почти всички сме се сблъсквали с цепенето на дърва било то в ежедневното ни местообитание, къщата на село или просто някоя вила. За малките това е забавно редене, но за големите си е сериозно физическо усилие. Какво става обаче, с цепенето на значително по-големи дървета в полеви условия? Това видео ще разясни, как се случва този процес, който за нас наподобява отцепването на големи каменни блокове в кариерите, защото се използват голям брой клинове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 krasi

    18 0 Отговор
    Дано не храни семейството си с цепене на дърва
  • 2 qqqqq

    5 1 Отговор
    Пълен аматьор. Изобщо не се прави така. Само си извади душата да блъска. Нашите м...сти са по добри в това отношение. Обурудване има, ама не знае как да го ползва. Биваше и един 10 кг чук да има.
  • 3 на гиганта цепката

    5 0 Отговор
    Не е женен тоя, хващам бас...
  • 4 Дикембе Мутомбо

    2 0 Отговор
    Аматьор!

    Никой не знае по-добре как се цепят гиганти, от мъжа на Искра Фидосова!