1 427 1

Mazda и Toyota в общ електромобилен фронт

Георги Касабов

Mazda, Denso и Toyota подписаха тристранен договор за съвместна разработка на електромобили. Трите японски компании ще създадат нова обща структура, в чийто състав ще бъдат включени избрани инженери.

Тяхната цел ще бъде създаването на широка гама коли на ток от компактни градски модели до бусчета за доставки. Mazda, Denso и Toyota смятат, че обединението ще позволи да бъдат спестени средства и да се ускори чувствително развитието на технологиите.

Представената структура на обединението предвижда Mazda да се заеме с продуктовото планиране, Denso да отговаря за компютърното моделиране, а Toyota да предостави своята платформа New Global Architecture (TNGA). Инвестициите в проекта ще бъдат поделени поравно между партньорите.

Нетодавна вицепрезидентът на Европейската комисия по енергетика Марос Сефкович призова европейските производители да обединят усилията си в разработката на електромобили, за да имат шанс да догонят китайците и американците. Японците обаче явно ще осъществят идеята по-бързо.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Русенец
    Отговор
    1 14:40  28.09.17
    А от къде електроенергия за всички тези електромобили ? Спешно да завършим Белене и да сме готови за смяната на автопарка, че тя може да стане лавинообразно както смяната на Кинескопите с ЛЕД телевизори или появата на СМАРТ телефоните.

Напиши коментар:


Публикувай