Last news in Fakti

3 Октомври, 2017 10:24 4 055 7

Volkswagen се отказа да продава Ducati

  • volkswagen-
  • ducati-
  • audi-
  • vag

Ръководството на концерна VAG, чието подразделение Audi е собственик на Ducati, е замразило плановете си за продажба на култовия производител на мотоциклети. Сделката е срещнала остър отпор от страна на служителите на италианската компания и синдикатите, съобщава Bloomberg.

"Надзорният съвет на VW реши да спре процеса по продажбата. IG Metall (най-големият професионален съюз на металопреработвателните в Германия) също подкрепя работниците на Ducati и застава на тяхна страна в желанието им да останат част от VW Group, която да продължи да инвестира в компанията", заявява шефът на италианския синдикат на работещите в металопреработвателната индустрия Бруно Папиняни.

Volkswagen търси купувач на Ducati от няколко месеца. През юли бе обявено, че списъкът с кандидатите е редуциран до петима, но имената им останаха тайна. По неофициални данни най-големи шансове е имала офертата на Investindustrial Spa and Edizione Srl., холдинг на семейство Бенетон, който е предложил на немците $1.76 (€1.5) млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    5 0 Отговор
    Това от снимката е бруталистично изродско творение

    Коментиран от #2

  • 2 Devil

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "656":

    Това е невероятна мешина наречена Ducati Devil.
    За огромно мое съжаление за този момент си остава само мечта.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Devil

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Devil":

    Забравих X пред Devil :)
  • 4 Якоооо

    5 1 Отговор
    ВАгОВЕТЕ МОГАТ ДА МЕЧТАЯТ ЗА ТАКВИЗ ДИЗАЙНЕРИ.
  • 5 ТОДОР СТОЯНОВ

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Devil":

    Ducati XDIAVEL S 156 к.с 1262 куб.см НЕ ТЕ ПОПРАВЯМ, САМО УТОЧНЯВАМ.МОЙ ПРИЯТЕЛ ВЕЧЕ ПРИТЕЖАВА ТОВА ЖИВОТНО И НАИСТИНА Е СТРАХОВИТ МОТОР!МОЯТ Е Suzuki Intruder VZR 1800 куб.см И Е САМО 125к.с....ПРОБВАХ ЕКСДИАВЕЛА...СТРАХОТИЯ!!!
  • 6 Дамян Станев

    3 0 Отговор
    Този дзвер на снимката "гол" мотоциклет ли се води?
    И каква му е идеята (простете невежеството ми) за туристически, пистов, или и двете? ...и отпред няма ли нещо като спойлер или защитно за мотоциклетиста "стъкло".

    Коментиран от #7

  • 7 ТОДОР СТОЯНОВ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дамян Станев":

    ТУРЪР СЕ ВОДИ, "ГОЛ"...МДААА, ГОЛ Е, НЯМА СТЪКЛО, НО ПО ПРИНЦИП ВОДАЧИТЕ НА ТАКЪВ ТИП МОТОРИ ПОЛЗВАТ ШЛЕМ С ВИЗЬОР, КОЙТО СИ Е ОТ ЯК ПРОЗРАЧЕН МАТЕРИАЛ.АЗ ЛИЧНО СИ КАРАМ СЪС ШЛЕМ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ПОЗНАВАМ ВКУСА НА ВСИЧКИ НАСЕКОМИ И НЯКОИ ОТ ТЯХ ХИЧ НЕ СТАВАТ ;-)))