4 Октомври, 2017 15:35 1 464 4

Honda научи робот да се катери по стълба

  • honda-
  • e2-dr-
  • робот

Honda демонстрира работещ прототип на робот, който може да се изкачва по стълба, да лази под развалини и на се промушва през тесни пролуки. E2-DR е висок 168 см и тежи 85 кг, което го прави подходящ заместник на истинските спасители при земетресения, пожари и други бедствия.

В ръцете на новия японски робот са вградени камери и 3D сензори, които му позволяват да се ориентира в пространството и да си взаимодейства с различни предмети. Засега се управлява дистанционно от оператор, но в бъдеще вероятно ще стане автономен.


E2-DR се захранва от акумулатор с капацитет 1 кВтч, който му стига за 90 минути работа. "Мозъкът" на робота е компютърен процесор Intel Core i7.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крушка v-tak

    5 7 Отговор
    Като не могат да правят коли пробват с друго.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Vtec

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Крушка v-tak":

    Това е само в твоята глава,защото мозъка ти е по-малък от на този робот.А тези който могат да правят за теб коли,май правят повече сервизи.Твоите любими бмв преди време са се опитали да направят нещо подобно на системата на хонда Витек,но всички критици казват,че системата на хонда VTec е в пъти по-добра и надеждна от на бмв.Затова,от бмв спират до тук.Който е карал хонда с Витек знае колко бездушен става във високите,там където другите започват да умират.

    Коментиран от #4

  • 4 Крушка v-tak

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Vtec":

    При косачките тази ссистема как се държи? Само да ти кажа всичко е пазарна икономика ,и щом бмв и мерцедес са с пъти по скъпи и се търсят за разлика от твойте китайски тоалетни това е доказателство ,че са по-добри. Върви си лягай и си живей в твоя измислен японски свят.