9 Октомври, 2017 11:58 5 989 1

Дубай въвежда "домашен арест" за коли

  • наказателен паркинг-
  • домашен арест-
  • дубай

Властите в Дубай планират да въведат нова "услуга" за собствениците на автомобили, които са спрени от движение заради нарушения. Вместо да оставят колите си на наказателни паркинги, докато изтече санкцията, те ще могат да ги държат в гаража си.

Целта на мярката е да се освободят места в претъпканите наказателни паркинги и да се спестяват пари от охрана. Спазването на "мярката за неотклонение" ще се следи със същите способи, с които се контролират затворници под домашен арест.

В спряния от движение автомобил ще се монтира "електронна гривна" под формата на GPS датчик, който ще показва местоположението му в реално време. Ако някой реши да се повози, в полицията веднага ще бъдат известявани.

Първоначално "услугата" Smart Impound ще се предлага само като алтернатива на наказателния паркинг. Инсталирането на апаратурата ще се заплаща от собственика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    2 2 Отговор
    ами супер- махаш си датчика и караш пак.