Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 11:41 1 718 1

Nvidia пуска компютър за автономни коли от пето поколение

  • nvidia-
  • компютър-
  • автономен автомобил-
  • безпилотен автомобил

Американският производител на процесори Nvidia представи нов компютър с изкуствен интелект, предназначен за безпилотни автомобили от пето поколение. Pegasus разполага с изчислителната мощ да управлява превозни средства без волан и педали, съобщава Automotive News.

Новата система може да извършва 320 трилиона операции в секунда, около 10 пъти повече от Drive PX 2 AI, актуалният компютър с изкуствен интелект на Nvidia. Pegasus се справя безпроблемно с обработката на 1 терабайт данни в секунда благодарение на четири процесора и 16 високоскоростни сензора като камери, радари, лидари и ултразвукови датчици.

В момента платформата Drive PX на Nvidia се използва от 225 разработчици на автономни автомобили. 25 от тях са съсредоточили усилията си върху безпилотни таксита.

Пето ниво на автономност е постижимо със съществуващите днес технологии, но оборудването заема целия багажник на автомобила. От Nvidia твърдят, че с Pegasus габаритите на подобни системи ще се свият до размерите на регистрационна табела. Новият компютър ще бъде достъпен за производителите от втората половина на 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guest101

    2 0 Отговор
    got it. Level 5 = 5-то поколение...