2 929 4

Глобиха руснак за полет с Ока

Георги Касабов

Новосибирската транспортна прокуратура наложи глоба на мъж, използвал лека кола вместо гондола по време на полет с балон с топъл въздух, съобщава "За Рульом". Акцията била организирана от блогъри от известния "Гараж 54" по шеговит проект за "първия летящ автомобил в света".

Ентусиастите пробили дупка в покрива на стар ВАЗ-1111 "Ока", през който да влиза пилотът. Конструкцията била олекотена максимално - демонтирани били дори бравите, електрическата инсталация и антената.

За полета бил използван аеростат с вместимост 2 200 куб. м и товароносимост 300 кг, а полетът бил осъществен в пределите на гр. Новосибирск на територията на почивна база, а видеото от експеримента добило голяма популярност в YouTube.

Градската прокуратура обаче не оценила шеговития характер на мероприятието и започнала разследване срещу мъжа, издигнал "оката" на височина 25-30 метра. Според магистратите той нямал актуално медицинско свидетелство, разрешително за пилот и полетна документация.

Освен това въздухоплавателят използвал незаконно въздушно пространство от клас "C" и не предоставил на надзорните органи полетен план в зона в близост до местното летище "Толмачево". Така създал риск за живота, здравето и имуществото на хората в района.

Независимо от множеството обвинения, някои от които доста сериозни, мъжът на име Александър се отървал със сравнително леко наказание. Той е глобен с 6 700 рубли (няма и €100) и му е забранено да лети, докато "не отстрани закононарушенията".Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ххахаха
  Отговор
  1 17:33  12.10.17
  Никой никога не може да стигне братята в каквото и да е!!
 • ЧЕСТНО
  Отговор
  2 18:45  12.10.17
  АМИ ДА ХОРТА ТАМ НЕ СА СТРЕСИРАНИ И ПРЕВЪРТЕЛИ КЪТ У НАС ОТ БЕЗПАРИЧИЕ КОМУНАЛНИ СМЕТКИ И ЛИПСА НА ДЪРЖАВНОСТ.
 • goni
  Отговор
  3 11:37  13.10.17
  Много ги бива за такива неща!:) Голям майтап! Тоя път му прощават! Другият път....?!:) Молете се това чудо наречено Русия да не почне да се разпада! Започне ли....! Е! В края на краищата Апокалипсиса все някога ще дойде! Какво толкова?! Ние хората ще сме причината! Няма кой друг! Планетата е красива и пълна със живот! Ама, нема проблем! Ще му разкажем играта!
 • гост
  Отговор
  4 15:10  13.10.17
  супер си е човека, направил си е майтап...а властите сами са се направили за смях. Нищо де, то лоша реклама няма.

Напиши коментар:


Публикувай