16 Октомври, 2017 14:06 1 319 0

Електрическа Toyota за инвалиди

  • toyota-
  • concept-i ride-
  • електромобил-
  • инвалид-
  • токио 2017

Един от експонатите на щанда на Toyota на автосалона в Токио ще бъде прототип на електромобил за инвалиди. Concept-i Ride е най-малкият модел в света с врати тип "крило на чайка".

Достъпът до салона на инвалидната Toyota се улеснява не само от големите странични отвори, а и от въртящата се шофьорска седалка. Електромобилчето е дълго 2 500, широко 1 300 и високо 1 500 милиметра.

Японците не съобщават мощността и динамичните характеристики на Concept-i Ride, но споделят, че може да измине 150 км с едно зареждане. В предната и задната част на купето са монтирани светодиодни панели, на които се извежда информация да останалите участници в движението.

Прототипът няма волан и се управлява с джойстик. С негова помощ водачът може не само да завива, а и да ускорява и спира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА