4 491 3

Концернът Daimler се разделя на три

Радослав Славчев

Концернът Daimler най-вероятно ще се раздели на три независими една от друга компании. Подразделението Daimler Financial Services вече има свое собствено юридическо лице, а най-вероятно другите две компании ще са Mercedes-Benz Cars&Vans и Mercedes-Benz Trucks&Buses.

За целта ще трябва да бъде направена сериозна инвестиция от няколкостотин милиона евро, но шефът на Daimler Дитер Цетше заяви, че това трябва да се случи, за да могат компаниите да са подготвени за настъпващата нова ера в автомобилостроенето.

Планът не предвижда съкращение на кадри, а целта е новите компании да могат да се възползват от по-евтини кредити, защото няма да са обвързани с концерна като цяло. По неофициална информация тази идея е на Дитер Цетше, който планира след въвеждането и през 2019-а да се оттегли в пенсия. Очаква се идеята да бъде одобрена от борда на директорите на Daimler AG.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Меринжей
  Отговор
  1 16:19  16.10.17
  Ще има ли Даймлер БГ...

  Коментиран от #2

 • БОБИ КОЧА
  Отговор
  2 16:45  16.10.17

  До коментар #1 от "Меринжей":

  Те хората с мъртвородени неща не се занимават
 • mediator37
  Отговор
  3 09:28  19.10.17
  Добре е да има и подразделение Daimler Coruption AG, което до обобщава и унифицира най-иновативните корупционни практики на различните подразделения на този концерн, редовно осъждан за подкупи и картели. Само една по-корумпирана фирма има в света от Daimler и това е Сименс.

Напиши коментар:


Публикувай