1 033 1

Умен шкаф за вино

Георги Касабов

Caveasy One не само показва температурата на съхранение на домашната колекция от вина и поддържа електронен каталог на всички бутилки, а също така дава съвети при избор на подходящи сортове в зависимост от ястията. Умният шкаф има модулна конструкция, към която могат да се добавят нови рафтове, а специално приложение позволява да се контролира влажността в помещението.

Ако собственикът не помни къде се намира търсеното вино, Caveasy One веднага подсказва със светлинен индикатор. За целта обаче трябва да бъдат снимани етикетите на всички бутилки от колекцията.

С помощта на смартфон може да се следят възрастта и характеристиките на вината. Щом напитката достигне пика на зрелостта си, собственикът получава съобщение.

Проектът Caveasy One вече е набрал достатъчно средства за серийно производство в платформата за колективно финансиране IndieGoGo и първите умни шкафове за вино ще бъдат доставени на купувачите през юни 2018 г. Базовият комплект от 2 рафта за 10 бутилки струва €139.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Радо
    Отговор
    1 19:51  19.10.17
    Бялото вино се консумира при температура 10-12 градуса, а червеното при 16-18, изключително погрешно е червеното вино да се сервира на стайна температура!!...това от една статия на най-добрия енолог Стивън Спъриър....и ако сте фенове на виното, и не сте гледали филма Ботъл шок - заслужава си!!!

Напиши коментар:


Публикувай