23 Октомври, 2017 10:14 1 790 0

Камера за патрулки разпознава престъпници

  • coban-
  • камера-
  • полиция

Тексаската компания Coban Technologies представи камера за монтаж на арматурното табло, която може да идентифицира издирвани лица и автомобили. Системата е разработена за нуждите на полицията и органите на реда, съобщава CNN.

Технологията разпознава хора и возила въз основа на информацията от общо 6 камери. Управляващият софтуер с изкуствен интелект има отворен код и е толкова сложен, че може да се настрои да засича дори оръжие.

Coban тества и нова функция за идентифициране на човек, който доближава полицейската кола. На по-късен етап умната система ще може да разпознава автомобили без регистрационни табели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА