1 420 3

Еърбег за панорамни покриви (ВИДЕО)

Георги Касабов

Корейският доставчик на части на автомобилната промишленост Hyundai Mobis представи първата в света въздушна възглавница за панорамни покриви. Новият еърбег предпазва пътниците от изпадане от купето при преобръщане.

Корейската разработка не се различава съществено от надуваемите завеси за вратите. Монтира се в задната част на тавана и се разгъва напред само за 0.08 секунди, покривайки остъклената площ от покрива.

От Hyundai Mobis са защитили новата технология с 11 патента. Инженерите е трябвало да се справят с много предизвикателства, за да може еърбегът да функционира правилно както при затворен, така и при отворен шибедах, да не налага кардинални изменения в конструкцията на автомобила, да уплътнява ефективно отвора на тавана и т.н.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • брим
  Отговор
  1 10:23  26.10.17
  Като цяло тия "стъклени" панорамни покриви са голяма простотия! Който иска да вижда небето и да усеща вятъра да си вземе кабриолет ;)
 • Марио
  Отговор
  2 16:07  26.10.17
  Добра техвология.Браво за Хюндай още едни път.Започнаха да правят много добри автомобили.И вървят много и са здрави.Продължавайте в същия дух.
 • ЗАЩИТА ОТ ДЯСНО
  Отговор
  3 13:15  27.10.17
  Само едно се чудя - защо за толкова години не измислиха страничен ДЕСЕН еърбег за шофьора ? При страничен удар от дясно той няма абсолютно никаква защита освен страничните опори на седалката и колана ! Ляв ясно че има почти всяка кола вграден в седалката ,както и евентуално странични завеси НО всичко това е от лявата страна а дясната остава незащитена ! ЧАКАМ ЛОГИЧЕН ОТГОВОР !

Напиши коментар:


Публикувай