Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 12:56 2 469 2

Автономните коли на Google на сняг

  • google-
  • автономни автомобили
Автономните коли на Google на сняг - 1

Компанията Waymo, собственост на технологичния гигант Google, ще разшири тестовата си програма за автономни коли, като започна изпитания и при зимни условия. От Waymo казват, че колите им ще могат да се движат еднакво безпроблемно, както на сух асфалт, така и на сняг, и на лед.

Безпилотните автомобили, които преминават тестовете са на базата на минивана с повишена проходимост Chrysler Pacifica. Те са 100 на брой и имат разрешение за тестови изпитания по "цивилната" пътна мрежа. В момента те преминават през териториите на шест щата - Аризона, Тексас, Невада, Вашингтон, Калифорния и Мичиган.

От началото на програмата през 2009 до днес, автономните коли на Google са изминали 4.8 млн километра. В автомобилите винаги има водач, за да може да коригира евентуална грешка на електрониката, като от компанията отчитат, че през миналата година тези грешки са намалели четири пъти.

Автономните коли на Google на сняг


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алкохолик

    0 0 Отговор
    А тествани ли са за алкохол?
  • 2 почесване

    0 0 Отговор
    Даже и на лед...