Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 13:06 2 269 3

Фермерски хай-тек за защита от птици

  • лазер-
  • птици-
  • ферма

Истинска напаст се оказват птиците за един фермер от Аризона. Името му е Джъстин Мадури, който споделя, че губи почти една четвърт от продукцията си заради птиците. Традиционните средства за защита не помагали, за това Джъстин прибягва до помощта на високите технологии. Той се сдобива с шест лазерни установки, които не са смъртоносни, дело са на холандската компания Bird Control Group и прогонван пернатите. Те се захранват от слънчева енергия и не вредят, нито на дърветата, нито на птиците. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    8 0 Отговор
    Едно време, съвсем не толкова технологично, но по същата причина в Китай си изтребиха врабчетата. Последвалата екологична катастрофа и драстични загуби на реколта от насекоми ги накара да внасят врабчета от Канада, защото точно тогава са се били сдърпали със съседен СССР.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.