Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 14:13 1 727 4

Ford тества кресла с изкуствено седалище

  • ford-
  • robutt-
  • робот-
  • седалки

Инженерите на Ford са създали робот, който имитира с голяма точност движенията на човек при сядане в автомобил. Целта е да се възпроизвеждат натоварванията, на които са подложени седалките на колата в реални условия.

Размерите и теглото на машината, наречена Robutt ("Рободупе"), съответстват на възрастен човек с едро телосложение. С нейна помощ може да се симулира натискът, който бедрата и задните части упражняват на определени места при влизане и излизане от колата.

Robutt е позволил на инженерите да възпроизведат натоварванията, на които са подлагани креслата във Ford Fiesta в продължение на 10 години само за 3 седмици. През това време роботизираното дупе е сядало и ставало от седалката 25 000 пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво

    6 0 Отговор
    Теста определено би открил функционални дефекти, но не може да отчете стареенето на материалите.

    Коментиран от #3

  • 3 Хенри

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Точно!
    Все пак похвално, че си правят труда да подберат правилната комбинация материали и конструкция. Карам 10-годишен Форд на незнайни километри и креслата му са все още изумително ергономични.
  • 4 LPG

    1 0 Отговор
    Карам 17-се годишен фокус бензин 100кс. - седалките са супер има малка дупка на шофиорската седалка но за 295000 км мисля е нормално!